Sunteţi aici: Pagina principală // Administraţie

Caminul cultural, bataia de joc a fostei administratii

camin cultCăminul cultural din comuna Popeşti a fost reabilitat de mântuială de fosta administraţie, care a încercat să-l transforme în sală de nunţi, eliminând scena din arhitectura iniţială. S-au cheltuit până acum aproximativ 3 miliarde de lei vechi pentru acest obiectiv, dar fără nici un rezultat vizibil. În ultimii patru ani, mai exact în perioada 2008-2012, nu s-au întâmplat multe lucruri frumoase în comuna Popeşti. Mai mult decât atât, fosta administraţie a „umblat” şi la proiecte care erau depuse şi urmau să fie prinse spre finanţare. Un exemplu în acest sens îl reprezintă Căminul cultural din Popeşti, singurul, de altfel, de pe raza comunei şi care necesita într-adevăr reabilitare. În perioada în care a ocupat funcţia de primar, Constantin Şerban a întocmit un proiect pe care l-a depus la Compania Naţională de Investiţii, conştient fiind că nu exista altă posibilitate de a avea şi comuna Popeşti un cămin cultural impunător. Primarul Alin Popescu a lăsat de-o parte proiectul şi a încercat să renoveze căminul cu bani de la bugetul local, fără a întocmi un plan în acest sens. A încredinţat în mod direct lucrarea unei firme care, în opinia primarului Şerban, doar şi-a bătut joc de investiţie. Şi în prezent, administraţia locală din Popeşti mai înregistrează datorii către firma constructoare: „Ultima problemă este cea cu căminul, unde mai avem o datorie de 900 de milioane de lei vechi, dar încă avem probleme cu această lucrare, care este o bătaie de joc. Noi avem o datorie către constructor, dar în interior trebuie schimbat tot, s-a lucrat fără proiect, cum s-a întâmplat, de altfel, cu foarte multe lucrări. Primarul doar a avut grijă să prindă prin hotărâri de consiliu finanţarea.”, a mai spus primarul.

Lucrări de trei miliarde şi nimic vizibil
Primarul Şerban susţine că, până în prezent, s-au executat lucrări de trei miliarde de lei vechi pe hârtie, dar singurul lucru bun este acoperişul: „La cămin s-au investit vreo trei miliarde, dar singurul lucru bun a fost acoperişul. În sala principală, care era sub formă de amfiteatru, au adus la acelaşi nivel podeaua, cu gândul de a organiza în viitor nunţi acolo. Problema este că sub acea punte intră apă, iar noi trebuie acum să revenim şi să dăm la o parte acea punte. Vom veni cu noi propuneri în consiliu, ca să putem dărâma acea lucrare. A fost o prostie, noi aveam înainte cea mai frumoasă sală de spectacole. Am reuşit să îndreptăm lucrurile cât de cât, astfel că mai avem doar puţine datorii, dar trebuie, încet-încet, să ne apucăm şi noi de lucru. Avem un singur cămin cultural, şi acela pe un proiect nefinalizat. Aşteptăm, poate ni se va aproba finanţarea prin Compania Naţională de Investiţii.”, a concluzionat Constantin Şerban.

Constantin Şerban: „Baza sportivă este o dezamăgire”

Constantin Şerban, un înfocat iubitor al fotbalului, s-a arătat dezamăgit de starea în care se află acum baza sportivă din Popeşti, după ce, în urmă cu patru ani, se anunţa a fi una dintre cele mai moderne din judeţ. Fosta administraţie a umblat inclusiv la proiectul de suflet al primarului Şerban: „Baza sportivă este o dezamăgire, mai ales gazonul, pe care l-am făcut fără nici un leu şi pe care a trebuit acum să-l decopertăm, să-l cilindrăm. Lucrarea am început-o în 2008 şi, practic, fosta administraţie nu a mai investit, doar a pus acolo un strat de humă de 40 de centimetri, când ar fi trebui să-l însămânţeze. Noi am vrut să punem brazde, dar nu ne-a ieşit. Vom vedea în următoarea perioadă ce decizie vom lua, poate vom găsi o maşină cu care să punem brazde. Dacă nu, vom recurge la însămânţare. Eu prefer brazde, pentru că, în două luni, s-ar putea chiar juca fotbal pe acest teren. Am făcut inclusiv instalaţie de irigat.”, a mai spus Şerban. Primarul consideră că problema trebuie rezolvată într-un ritm alert, deoarece echipa de fotbal a localităţii, înscrisă la Liga a IV-a în competiţiile organizate de AJF Vâlcea, îşi dispută jocurile „de acasă” în comuna vecină, Oteşani: „Trebuie să rezolvăm problema cu baza sportivă, deoarece eu nu pot să nu ţin echipa în campionat. Avem mulţi tineri în comună care iubesc fotbalul şi eu la fel, sunt un împătimit al acestui sport. În momentul de faţă, echipa noastră îşi dispută meciurile de acasă în comuna Oteşani, unde am găsit înţelegere până vom definitiva situaţia gazonului nostru.”, a mai adăugat alesul UNPR. Şerban a mai precizat că echipa este susţinută cu bani de la bugetul local şi datorită bunăvoinţei unui sponsor, Cosmin Florescu.

Constantin Şerban: „Dacă ar dispărea fotbalul din comună, nu aş mai exista nici eu”

Nu este o noutate că primarul Şerban este un împătimit al fotbalului. Acesta nu lipseşte de la nici un meci pe care echipa şi-l dispută acasă sau în deplasare. Totodată, activităţile sportive şi cele culturale sunt de o maximă importanţă pentru primarul Şerban: „Aici sunt mulţi tineri, iar aceste activităţi sunt foarte importate. Dacă ar dispărea fotbalul aici, nu aş mai exista nici eu, iar activitatea culturală la fel. Avem un taraf condus de profesorul Popescu care este susţinut de mine de fiecare dată, iar acum am de gând să-l ajut mai mult. Cultura şi sportul sunt menite să întreţină atmosfera şi starea de bine printre localnici. Un prilej să socializeze şi, de ce nu, un motiv ca oamenii să se simtă bine în comuna lor, iar eu o să fac tot posibilul pentru ca micile plăceri ale localnicilor să fie întreţinute şi păstrate.”, a conchis primarul comunei Popeşti, Constantin Şerban.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.