Sunteţi aici: Pagina principală // Sport

Calificare doar amanata

Oltchim - handbalHandbal feminin, Liga Campionilor, Zvezda – Oltchim 27-26

Oltchim a pierdut sâmbătă la Chekhov, 26-27, cu Zvezda şi amână calificarea până în ianuarie 2010, când este programat meciul cu Itxako.
Vâlcea nu câştigase niciodată în Rusia şi nu a reuşit nici acum, cedând la limită în faţa echipei lui Trefilov, care avea nevoie disperată de victorie pentru a rămâne în cursa calificării.
Oltchim a început motivată disputa cu rusoaicele, având la discreţie jocul în primul sfert de oră (3-6, minutul 11). A urmat time-out-ul lui Trefilov, care şi-a muştruluit straşnic elevele, rusoaicele reuşind să întoarcă partida (7-6, min.15), pe fondul inexactităţilor din tabăra vâlceană. Interii Luca, Lecuşanu sau Vitiziu nu găsesc soluţii, Neagu nu mai e nici ea în zi de graţie şi astfel Zvezda domină până la finalul reprizei, scor 12-10. Oltchim începe slab şi partea secundă, fiind condusă cu trei goluri 12-15 (min. 34). Intrarea Adei Nechita a dinamizat mult atacul roş-albastrelor. Antrenorul Radu Voina a avut emoţii mari în minutul 36, când extrema stânga Iulia Puşcaşu s-a accidentat la glezna dreaptă. La capitolul accidentări s-a „înscris” Roxana Gatzel căreia i-a fost spart nasul după o ciocnire pe contraatac, cu portarul advers Suslina (min. 49). Oltchim a reuşit egalarea, când mai erau 7 minute de joc (23-23), dar nu au putut să păstreze echilibrul. Adina Meiroşu a ratat la 26-25, singură pe contraatac, şansa egalului, trimiţând mingea cu podeaua în bară. Dronina a marcat pentru 27-25, iar ultimul gol, reuşit de Neagu, nu a mai contat decât pentru statistică.
Scor final: 27-26, iar Oltchim înregistrează prima înfrângere a sezonului în Liga Campionilor şi, mai frustrant, ratează şansa de a se califica încă de acum în sferturile de finală ale competiţiei. Lupta pentru calificare continuă în 3, Oltchim având cea mai avantajoasă poziţie. Astfel, trupa lui Voina trebuie doar să câştige acasă cu Itxako pentru a-şi asigura accederea în primele opt echipe din Europa.
Campioana României mai are de jucat în ianuarie 2010 ultimele două partide din grupă, acasă cu SD Itxako (10 ianuarie) şi în deplasare cu Gyor ETO (17 ianuarie). Primele două clasate din fiecare dintre cele patru grupe preliminare se vor califica în grupele principale ale Ligii Campionilor, adică faza sferturilor de finală.

Zvezda – Oltchim 27-26 (12-10)
Sala „Olimpic” din Chekhov, spectatori 1.500
Zvezda: Suslina, Kalinina –  Sashurkova 1, Dmitrieva 2, Vyakhireva 4, Dronina 4, Koroleva 3, Andryushina 6, Vetkova 4, Polenova 3, Yushchenko, Potapenko. Antrenor, Evgheni Trefilov
Oltchim: Ungureanu, Tolnai – Puşcaşu 2, Lecuşanu 4, Neagu 4, Stanca 6, Manea 1, Luca, Maier 2, Nechita 6, Fiera, Szucs, Gatzel, Vizitiu. Antrenor, Radu Voina
Arbitri: Kristiansen, Togstad (Norvegia)


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.