Sunteţi aici: Pagina principală // Fapt divers

Cad bolovani pe Valea Oltului

valea oltului cad_stanciCăderile de stânci de pe Valea Oltului dau din nou bătăi de cap şoferilor şi administratorului Drumului Naţional 7. Traficului pe Valea Oltului a fost astăzi restricţionat în localitatea vâlceană Brezoi, după ce tone de pietre desprinse de munte au ajuns  pe carosabil. Circulaţia pe ambele sensuri a fost îngreunată aproape toată ziua pentru a permite lucrătorilor de la drumurile naţionale să cureţe versantul de bolovanii dislocaţi care ameninţau să ajungă în orice moment pe asfalt.
O echipă de alpinişti ai firmei care se ocupă de consolidarea muntelui a urcat încă de dimineaţă să cureţe versantul de pietrele dislocate din cauza infiltraţiilor de apă provocate de ploile căzute în ultimele ore pe Valea Oltului. Asta după ce, în jurul orei 6 şi jumătate, mai multe stănci de dimensiuni mari s-au desprins din versant şi s-au prăvălit pe carosabil  la kilometrul 206+440, în localitatea Brezoi.
Traficul s-a desfăşurat în reprize, de câte 20 -30 de minute, circulaţia fiind blocată în timpul căderilor de bolovani, spre nemulţumirea generală a participanţilor în trafic. Cozile de maşini au depăşit uneori şi opt km pe ambele sensuri de mers, iar din plictiseală şi din cauza frigului, cei care se aflau în autovehiculele staţionate au avut timp să închingă chiar şi o horă în mijlocul drumului.
Pentru a opri căderile de pietre, munţii de pe Valea Oltului au întrat încă de anul trecut într-un amplu proces de consolidare, care a costat statul român aproape nouă milioane de euro, bani proveniţi în mare parte de la Guvern, dar şi dintr-un împrumut pe care statul român l-a contractat de la Banca Mondială. Zona unde au avut loc căderile de bolovani de astăzi de dimineaţă a fost omisă de firma care s-a ocupat de consolidarea versanţilor, pe motiv că stânca părea a fi solidă şi nu punea probleme atunci când  s-a început lucrarea.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.