Sunteţi aici: Pagina principală // Administraţie

Buletin de Mihaesti, un vis devenit realitate

  • Cea mai mare comună din judeţ va avea serviciu propriu de evidenţă a persoanelor

 

Din primăvara acestui an, la Mihăeşti va funcţiona un Serviciul Public Comunitar local de Evidenţă a Persoanelor. Biroul de Evidenţă a Persoanelor va lucra în folosul comunităţii, pentru a răspunde tuturor solicitărilor venite din partea cetăţenilor. Aici se vor emite cărţi de identitate, cărţi provizorii şi vize de flotant. Astfel, locuitorii comunei Mihăeşti vor economisi timp şi bani, deoarece rezolvarea actelor de identitate, eliberarea sau schimbarea acestora, se vor face la doi paşi de locuinţa lor. Serviciul va funcţiona într-o clădire anexată primăriei. Locaţia în care se va desfăşura activitatea va fi amenajată cu mobilier, utilată cu echipamente şi birotică, iar serviciul nou-creat va fi format din personalul specializat care să deservească cetăţenii din Mihăeşti: „Echipa acestui centru poate oferi servicii rapide şi eficiente, astfel că toţi cei care vor solicita eliberarea sau schimbarea actelor de identitate să se poată declara mulţumiţi de calitatea serviciilor şi de timpul pe care îl vor economisi.

Faţă de centrul din Râmnic la care apelează şi cetăţenii din Mihăeşti pentru obţinerea acestor acte, principalele beneficii ale serviciului nou înfiinţat sunt: timpul redus de aşteptare, dar şi distanţa mult mai mică parcursă, care pare a fi avantajul principal pe care îl vor avea cetăţenii, în special cei care nu se pot deplasa uşor. „În plus, pentru persoanele care sunt imobilizate la pat vom încerca, prin noul Serviciu de Evidenţă a Persoanelor să venim în întâmpinarea lor şi, în urma unei solicitări depuse la sediu, personalul nostru se va deplasa la locuinţa acestora. Aşadar, începând din această primăvara cetăţenii din Mihăeşti vor trece pragul sediului nou înfiinţat al Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor din localitate, fără a mai fi nevoiţi să meargă în oraş. Continuăm astfel eforturile noastre, ale administraţiei publice locale, pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor. Pe viitor ne aşteptăm ca numărul persoanelor care au domiciliul în Mihăeşti să crească semnificativ, dar nu acesta este scopul nostru, ci cel de a veni în întâmpinarea solicitărilor cetăţenilor. Trebuie să vă spun că una dintre desele întrebări care mi se adresează este unde îmi fac buletinul, şi dacă pot să îl fac la primărie, la Mihăeşti. Ei bine, de acum răspunsul este da, se va putea!”, a spus primarul comunei Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu.

 

La intrarea în comună se va construi un sens giratoriu

  • Constantin Bărzăgeanu: „Un sens giratoriu la intrarea în localitate ar rezolva multe dintre problemele din zona aceea”

 

La intrarea în localitate se va construi cu bani din bugetul local un sens giratoriu. Motivul pentru care s-a decis amenajarea acestui sens giratoriu este faptul că, în intersecţia cu drumul naţional au loc destul de des accidente rutiere: „Au fost iniţiate demersurile specifice amenajării giraţiei în intersecţia din punctul „La Plute”, deoarece în acel loc este gâtuită intrarea în localitate. Am propus această soluţie, de a construi un sens giratoriu în primul rând pentru evitarea accidentelor rutiere din zonă, dar şi pentru a schimba imaginea localităţii la intrare”, ne-a declarat primarul Constantin Bărzăgeanu. Noul sens giratoriu va dirija şoferii, atât pe cei care vor intra în localitate, cât şi pe cei care au de mers spre Horezu sau spre Râmnic.

 

Extindere a iluminatului public, în satul Măgura

 

Autorităţile locale din comuna Mihăeşti au aprobat un proiect de hotărâre care vizează extinderea reţelei de iluminat public stradal în unele zone din localitate: „Pentru această investiţie am achiziţionat deja stâlpii. Aşteptăm să se îndrepte timpul, deoarece trebuie făcute săpături pentru a trece cablul de electricitate pe sub calea ferată. Facem acest lucru pentru că acea zonă din satul Măgura este neelectrificată, din fericire nu avem gospodării, însă, pe acel tronson, de trei kilometri lungime trec în fiecare dimineaţă oameni pentru a merge la serviciu şi nu au sursă de iluminat stradală. CEZ-ul face lucrarea, dar nu suportă cheltuielile. Indiferent de situaţie, dacă este domeniul public suportă primăria, iar dacă ar fi gospodării, ar trebui să suporte cetăţenii. După ce noi plătim lucrarea, suntem nevoiţi să predăm investiţia tot CEZ-ului, pentru a o administra şi a încasa contravaloarea consumului de energie electrică. În situaţia aceasta atât noi, cât şi cetăţenii rămânem cu o buzunarele goale, după o astfel de investiţie”, a declarat primarul.

 

Reţeaua de gaze naturale va fi extinsă în toată comuna

 

Conducerea administraţiei locale din Mihăeşti doreşte să continue procesul de modernizare a localităţii. În acest sens, în cel mai scurt timp se vor face extinderi la reţeaua de gaze naturale şi în satele: Bârseşti, Govora, Negreni, Stupărei şi Arsanca. Astfel, toate gospodinele din Mihăeşti vor da uitării buteliile cu gaz sau fumul înecăcios scos din plitele cu lemne, deoarece Primăria a încheiat un parteneriat cu SC Distrigaz S.A, iar stadiul proiectului este în faza de avizare. În vederea finanţării, Primăria Mihăeşti va fi nevoită să scoată din visteria locală suma de cinci miliarde de lei, aceasta fiind valoarea totală investiţiei: „Ca şi în situaţia celorlalte investiţii pe care le-am făcut în localitate, va trebui să scoatem bani din bugetul local, iar după finalizarea lucrărilor am fost nevoiţi să predăm proiectele, deoarece nu a fost avizată respectiva lucrare în administrarea noastră. De când am predat sistemul de apă Apavilului nu au venit cu nici un fel de îmbunătăţire, iar calitatea apei este foarte proastă. În această situaţie, cetăţenii vin la mine să se plângă. Noi, ca administraţie locală suntem obligaţi să întocmim astfel de proiecte, atat pentru creşterea nivelului de trai al oamenilor din comună, cât şi pentru a atrage agenţi economici în zonă. Pentru a dezvolta comunitatea locală este  absolut necesar sa investim în infrastructură, gazele naturale fiind o resursă căutată de potenţialii investitori. Acest proiect este necesar, în condiţiile în care există din ce în ce mai mari probleme cu fondul forestier”, a declarat primarul liberal din Mihăeşti.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.