Sunteţi aici: Pagina principală // Administraţie

Bilanţ pozitiv, după primul an de mandat

La un an şi jumătate de când a preluat frâiele administraţiei locale, Daniel Dimulescu face o scurtă retrospectivă a realizărilor. Spune că are în continuare pe birou oferta pe care a prezentat-o în campania electorală: „Când vine cineva să mă întrebe ce am făcut într-un an şi jumătate, vreau să le pot da şi un răspuns. A trecut un an şi jumătate în care s-a pus mult accentul pe realizarea de proiecte de care localitatea Mădulari ducea lipsă. În primul rând, Primăria Mădulari nu avea site în vederea transparenţei totale a cheltuirii banilor publici. În prezent orice şedinţă şi orice cheltuială se poate găsi pe siteul primăriei. S-a pus în practică reducerea taxelor şi impozitelor până la 31 martie. Montarea panourilor fotovoltaice a fost un alt proiect pus în practică, şi care reprezintă o economie la energia electrică, adică diminuarea cheltuielilor. În ofertă am trecut achiziţionarea unui utilaj în vederea deszăpezirii. În acest sens, în luna februarie, în curtea primăriei vom avea acest utilaj pe care-l vom achiziţiona cu bani europeni, atraşi de la Uniunea Europeană printr-un grup de acţiune locală. Proiectul meu de suflet rămâne, însă, înfiinţarea reţelei de apă şi canalizare, pe care am reuşit, până acum, să-l realizez în procent de 50% , adică am obţinut doar finanţarea reţelei de apă. Promit că nu voi lăsa lucrurile aşa, voi face potecă la Bucureşti, până când şi proiectul de canalizare va fi finanţat. În ofertă am trecut şi pietruirea drumurilor comunale, promisiune pe care am realizat-o doar în procent de 50%. Un alt proiect de suflet este repunerea în funcţiune a morii din sat. Nu am reuşit deocamdată, fiindcă, în conformitate cu studiile de fezabilitate investiţia nu este rentabilă, chiar dacă am avut discuţii cu câţiva investitori din Malta. Tot în această perioadă s-a construit un pod peste pârâul Beica, din fonduri pentru situaţii de urgenţă, şi urmează să construirea celui de-al doilea pod, peste pârâul Mamu. În broşura pe care am prezentat-o este trecută şi promisiune de a finaliza titlurile de proprietate pentru terenuri. Nici următorii 50 de primari care vor veni după mine nu vor finaliza această problemă, dacă rămâne în continuare acest sistem. Mai era trecută în program achiziţionarea şi montarea centralei termice la şcoală, o investiţie realizată în procent de 100% şi sprijinirea ansamblului de dansuri populare „Strugurel de Mădulari”. Dintre toate făgăduielile pe care le-am făcut, rămân doar câteva nerealizate, şi asta din cauza faptului că s-au dovedit ineficiente. Tot cu această broşură voi merge în campania de peste doi ani şi jumătate”, a mai declarat primarul.

 

Proiecte pentru dezvoltarea sportului, la Mădulari

Obiectivul principal al noului primar din Mădulari este dezolarea localităţii pe toate segmentele sociale. Încurajează cu fiecare ocazie proiectele cu tematică sportivă, care pot aduce un plus de atractivitate pentru tineri. Daniel Dimulescu a fost el însuşi un sportiv, şi crede cu tărie că sportul şi disciplina pe care acesta o impune determină sănătatea unei societăţi. Speră ca, o dată cu ocuparea funcţiei de primar să îşi ducă la îndeplinire şi această misiune asumată: „Vreau să dezvolt partea cultural-sportivă a localităţii. La echipa de fotbal vreau să atrag sponsori, şi să gândim împreună un plan de dezvoltare atât pe plan sportiv, cât şi local. Avem o bază sportivă modernă, şi mi-ar plăcea să dezvoltăm nu numai fotbalul, dar şi alte sporturi. Copiii trebuie încurajaţi să practice un sport. Am în plan organizarea unor competiţii sportive, unde vom înscrie echipe şi la nivel naţional. Trebuie să le dăm o ocupaţie copiilor, să-i determinăm să plece din faţa calculatorului.

 

Profitul unei localităţi depinde de dezvoltarea economică

Daniel Dimulescu speră să atragă bani europeni pentru modernizarea, dar şi pentru mărirea bazei sportive, cu scopul de o transforma într-un stadion. „Căutăm soluţii de finanţare pentru sport, consider că ar trebui ca mai multă lume să se implice şi să dea bani, pentru că sportul reprezintă sănătatea unui popor. Vom construi la Mădulari tribune şi vestiare moderne şi îmi doresc promovarea echipei de fotbal din localitate la Liga a III-a”, mai spune primarul.

Pentru Daniel Dimulescu, a fi primar înseamnă, în primul rând, a avea viziune şi curaj. Aşa cum un antreprenor onest îşi drămuieşte atent resursele şi îşi investeşte întreaga energie în afacerea sa, un primar trebuie să găsească mereu echilibrul între cheltuieli şi venituri. „Cheltuielile primăriei sunt banii din bugetul local, colectaţi din taxe şi impozite, adică banii cetăţenilor, care, odată investiţi, trebuie atent valorificaţi, pentru că nu sunt ai mei. Veniturile primăriei reflectă buna funcţionare a administraţiei locale. La final, profitul constă în dezvoltarea comunităţii pe toate componentele vieţii lor, şi în speranţa noastră la un viitor sigur şi bun. După un an jumătate la primărie cred că soluţiile sunt la îndemâna tuturor, atâta timp cât eşti cu adevărat interesat de rezolvarea unei probleme. Pentru sport aş face multe, dar trebuie să găsim sursa de finanţare”, a mai declarat social-democratul din Mădulari, Daniel Dimulescu.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.