Una dintre investiţiile aflate în derulare în comuna Valea Mare este cea a amenajării unei baze sportive de tip A. Proiectul este întocmit pe Ordonanţa 7 şi presupune un teren de fotbal cu nocturnă, un teren sintetic, o pistă de atletism, tribune şi vestiare. Lucrarea se ridica la 6 miliarde de lei vechi. În prezent, lucrarea este finalizată în proporţie de 98 la sută. În curând, localnicii din comuna Valea Mare se vor putea bucura la propriu de una dintre cele mai moderne baze sportive: „Lucrările de amenajare a bazei sportive de tip A de la Valea Mare vor fi încheiate în cel mult două săptămâni. În acest moment, mai sunt de montat doar plasele din spatele porţilor şi instalaţiile sanitare din clădirea vestiarelor.”, a afirmat Briceag.
Meci între Craiova Maxima şi fosta Chimia Râmnicu Vâlcea, la inaugurarea bazei sportive
• Dacă timpul va fi favorabil, deschiderea bazei sportive ar putea avea loc la 1 decembrie
Una dintre dorinţele cele mai arzătoare ale primarului Constantin Briceag a fost tocmai construirea acestei baze sportive ultramoderne, pe care a reuşit să o finalizeze. „Tribuna, nocturna, gazonul, vestiarele şi împrejmuirea sunt făcute. S-au respectat toate normele, motiv pentru care, aşa cum vedeţi, stadionul arată extraordinar. Inaugurarea vrem să o facem de 1 decembrie, cu un meci între fosta Craiova Maxima şi fosta Chimia Râmnicu Vâlcea, câştigătoarea Cupei. Dacă vremea va fi rea în decembrie, vom muta această super-inaugurare în primăvară.”, a spus Constantin Briceag.
Datorie de 1,2 miliarde către constructorul bazei sportive
Alesul PSD a afirmat că probleme similare cu cele ale sistemului de canalizare întâmpină şi cu investiţia care vizează amenajarea bazei sportive. „Aceasta este tot prin Ordonanţa 7, dar datoria pe care o avem faţă de constructor este mai mică. Lucrările sunt aproape de final şi aici. De plată către constructor nu mai avem decât 1,2 din 5,8 miliarde de lei vechi. A fost cea mai puţin costisitoare bază sportivă din judeţ, dar a ieşit foarte bine. Celelalte au costat 9, respectiv 11 miliarde. Sigur că am ţinut permanent legătura cu constructorul, ca să facă totul ca la carte.”, a adăugat Briceag.
Echipa de fotbal nu joacă în localitate
În plan sportiv, cea mai mare realizare a primarului Constantin Briceag o reprezintă înfiinţarea echipei de fotbal Viitorul Valea Mare, care activează la nivelul Ligii a IV-a în cadrul AJF Vâlcea. Din păcate, de trei ani, de când activează în campionatele judeţene, formaţia nu a jucat nici măcar un meci în localitatea de baştină. Alesul PSD va rezolva această situaţie în această toamnă, când va fi inaugurată noua bază sportivă. „Aştept cu nerăbdare să jucăm, în sfârşit, pe teren propriu. Sunt convins că vom avea 200-300 de suporteri la fiecare meci. Baza sportivă va avea o tribună cu 500 de locuri pe scaune, nocturnă, vestiare cu apă caldă şi duşuri.”, a adăugat primarul.
De precizat că meciurile „de acasă” ale echipei lui Constantin Briceag s-au disputat în ultima perioada în localitatea colegului său de partid şi bunului său prieten, Sabin Cupăreanu, iar din acest sezon se dispută pe stadionul de la Măciuca: „Localitatea Diculeşti nu are, în momentul de faţă, echipă înscrisă în campionatul judeţean. Cum noi avem baza sportivă de ceva timp în construcţie, meciurile „de acasă” le-am jucat pe terenul de la Diculeşti. Din noul sezon jucăm la Măciuca, prin bunăvoinţa lui Dan Niţu.”, a mai precizat alesul PSD.
Căminele culturale necesită reabilitare
Una dintre priorităţile primarului Constantin Briceag în noul său mandat va fi şi reabilitarea căminelor culturale din localitate, investiţie care a avut de suferit din cauza lipsei de fonduri atât locale, cât şi guvernamentale. Respectivele unităţi culturale sunt vechi de zeci de ani şi sunt într-o stare avansată de degradare. Este nevoie de schimbarea acoperişurilor, a tâmplăriei, dar şi de reamenajare şi modernizarea interioarelor şi exterioarelor clădirilor. Pentru această investiţie ar fi nevoie de aproximativ 400.000 de lei: „Din cauza dificultăţilor financiare pe care le avem, am amânat reabilitarea şi modernizarea căminelor culturale. În localitate avem trei astfel de obiective, dar măcar pe cele din satele Drăganu şi Valea Mare ne-am dori să le facem. Din calculele mele, cu maxim patru miliarde de lei vechi voi putea moderniza ambele clădiri. Avem nevoie de aceste investiţii, deoarece locuitorii vor să-şi organizeze evenimentele importante în localuri curate, spaţioase şi cât mai moderne. Căminul din Drăganu are o capacitate de 500 de locuri, iar cel din Valea Mare poate primi 350 de invitaţi.”, a spus primarul Constantin Briceag. Primarul a mai precizat că nevoie de fonduri este şi pentru finalizarea podului care leagă comuna Valea Mare de Fârtăţeşti: „Sper să găsim o soluţie şi pentru finalizarea podului care leagă comuna noastră de Fârtăţeşti. Lucrările au fost începute de Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri, iar pentru a le finaliza nu ne-ar mai trebui decât vreo două miliarde, în această sumă fiind incluse şi drumurile de acces din ambele părţi.”, a mai anunţat primarul Constantin Briceag.
Unităţile şcolare sunt modernizate
O importanţă aparte a acordat administraţia locală din Valea Mare celor trei şcoli şi grădiniţei locale, care au fost renovate, dotate cu centrale pentru încălzire, au fost izolate termic, beneficiind acum şi de calculatoare, legate la reţeaua de internet. Astfel, atât elevii, cât şi cadrele şcolare beneficiază de cele mai bune condiţii în ceea ce priveşte actul educaţional: „Toate şcolile au fost reabilitate, au fost amenajate grupuri sanitare şi au fost montate centrale termice pentru asigurarea căldurii pe timpul sezonului rece etc. De asemenea, toate unităţile de învăţământ au fost dotate cu echipamente IT. Dintre investiţiile din acest domeniu amintesc reabilitarea Şcolii cu clasele I-IV Drăganu, schimbarea acoperişului la Şcoala cu clasele I-VIII Bătăşani, reabilitarea Grădiniţei Toteşti, reabilitarea Şcolii cu clasele I-IV Delureni şi împrejmuirea acesteia cu gard.”, a mai spus alesul social-democrat.
Briceag este de părere că elevii trebuie să beneficieze de aceste facilităţi pentru a nu fi nevoiţi să meargă în oraş pentru a studia: „Cred că este absolut necesar ca atât elevii, cât şi copiii de grădiniţă să aibă toate condiţiile pentru desfăşurarea normală a activităţii de învăţământ. Încă de când am ajuns primar am avut în vedere reabilitarea şcolilor şi o să le am în vedere şi în următorul mandat.”, a adăugat primarul. Totodată, prin grija Primăriei şi a Consiliului Judeţean Vâlcea, şcolile din localitate beneficiază pentru transportul zilnic al elevilor de un microbuz.
Sediu de primărie modern
Până în 2008, salariaţii Primăriei Valea Mare îşi desfăşurau activitatea într-un sediu impropriu, fără condiţii prea bune. Acesta a fost principalul motiv pentru care primarul Briceag a luat decizia construirii şi amenajării unui nou sediu pentru primărie. Noul sediu a fost construit din temelii. În anul 2008, când Constantin Briceag a preluat frâiele administrative ale comunei era realizat doar parterul clădirii: „Lucrările au necesitat un timp mai mare de execuţie, din cauza lipsei fondurilor necesare achitării acestor cheltuieli, dar trebuia finalizat acest obiectiv, deoarece vechiul imobil nu oferea condiţiile optime pentru desfăşurarea activităţii.”, a adăugat Briceag. Primarul a ţinut să precizeze că, fără ajutorul preşedintelui Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, nu s-ar fi putut realiza lucrarea într-un timp atât de scurt.
Realizări numeroase în primul an de mandat
În primul an de mandat, Constantin Briceag a reuşit să obţină aprobări pentru mai multe proiecte de dezvoltare pentru comuna pe care o conduce. Înzestrat cu o forţă de muncă deosebită şi cu sprijinul obţinut de la preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, în comuna Valea Mare, Briceag a reuşit asfaltarea a doi kilometri pe drumul judeţean 643 B, până la graniţa cu localitatea Diculeşti. Tot în domeniul infrastructurii, toate uliţele şi drumurile săteşti din localitate au fost balastate şi reabilitate în întregime, unele dintre ele nemaifiind pietruite de zeci de ani şi, de asemenea, a fost construit un pod de beton în punctul Valea Drăganului.