Sunteţi aici: Pagina principală // Administraţie

Baza sportiva moderna la Stroesti

vestaire baza sportTinerii din comuna Stroeşti se pot mândri cu o bază sportivă multifuncţională, dotată cu vestiare pentru jucători, tribună şi alte accesorii absolut necesare, investiţie cum rar se găseşte în localităţi din judeţul Vâlcea. Proiectul a fost promovat pe Ordonanţa 7 a Guvernului României, ridicându-se la valoarea de 470.000 de lei. „Proiectul este finalizat, am făcut recepţia lucrării. Acest teren de fotbal dispune de vestiare, încălzire centrală, instalaţii pentru apă, alei pietonale, s-au montat scaune, bănci pentru jucătorii de rezervă şi arbitri, dar şi plase în spatele porţilor. Lucrările de amenajare a terenului în sine au fost executate perfect. Totul s-a finalizat la superlativ, avem un gazon formidabil şi împrejmuire, dar şi tribune şi vestiare, sunt foarte mulţumit.“, a mai specificat primarul din Stroeşti. El este de părere că activitatea cultural-sportivă este importantă pentru orice localitate şi că fiecare primar ar trebui să facă eforturi pentru ca atât viaţa culturală, cât şi cea sportivă să se desfăşoare la nivel înalt: „Este foarte importantă şi activitatea culturală, ca şi cea sportivă, cu toate că am fost unul dintre activiştii culturali, am fost 12 ani şi director la căminul cultural şi am luat locul întâi pe ţară cu formaţiile căminelor culturale, dar acum am lăsat-o mai moale. Am organizat activităţi culturale, dar mai puţine, nu am ieşit în evidenţă cum a ieşit Prundeniul, cu formaţia Mândrele. Într-adevăr, sunt nemulţumit pentru că nu am făcut mai mult pentru activitatea culturală.”, a adăugat social-democratul.

Bisericile au fost reabilitate

De-a lungul celor patru mandate, primarul Istocescu a avut în atenţia sa şi reabilitarea tuturor bisericilor din localitate: „Este vorba despre construcţia unui şopron la Biserica Nouă din Cireşu şi amenajarea bucătăriei; sprijinirea cu materiale pentru împrejmuirea cimitirului de la Biserica Veche Cireşu; împrejmuirea cimitirului Dianu şi acoperirea şopronului de la Biserica Dianu; construcţia unui şopron la Biserica Stroeşti şi amenajarea bucătăriei; construcţia bucătăriei şi o învelitoare – acoperiş la Biserica Obroceşti.”, a precizat primarul Istocescu.

Căminele culturale, modernizate cu bani de la bugetul local

În perioada mandatelor sale, primarul Istocescu a reabilitat cele trei cămine culturale aflate pe raza localităţii. În perioada 2008-2009, a modernizat Căminul cultural Stroeşti, dar înainte fuseseră reabilitate şi celelalte două cămine, din satele Dianu şi Pojoci: „Am reabilitat aceste trei cămine nu prin proiecte sau licitaţii, ci a existat o perioadă în care ne dădeau voie nouă, administraţiilor locale, să angajăm oameni din şomaj, ceea ce era un lucru foarte bun. Eu am făcut minuni în perioada respectivă. Aveam şi 80 de angajaţi. Primăria a cumpărat materialele, iar cu ajutorul cetăţenilor aflaţi în şomaj sau al celor care sunt protejaţi prin Legea 416 am reuşit să realizăm întreaga lucrare fără a mai plăti manopera. Banii la bugetul local sunt foarte puţini şi trebuie cheltuiţi cu chibzuinţă.”, a concluzionat primarul comunei Stroeşti. Tot cu ajutorul oamenilor aflaţi în şomaj s-a realizat şi reabilitarea unui drum comunal, a cărui modernizare fusese obţinută prin licitaţie de o firmă, iar printr-un protocol cu firma respectivă, toate muncile necalificate au fost scăzute din deviz: „Am încheiat un contract cu firma respectivă, am lucrat şi noi cu oamenii din şomaj şi i-am dat astfel şi constructorului posibilitatea să demareze imediat lucrările, şi într-o lună am făcut peste 700 de kilometri de drum.”, a mai adăugat primarul.

Uliţele comunale aşteaptă fondurile europene
Localitatea Stroeşti este traversată de DJ 646. În cele patru mandate, cu sprijinul Consiliului Judeţean, drumul judeţean a fost asfaltat în totalitate. Este vorba de şapte kilometri care străbat comuna. Totodată, a fost reasfaltată şi porţiunea care duce de la Stroeşti la centrul comunei Slătioara. Legătura dintre cele două sate, Dianu şi Obroceşti, este, de asemenea, asfaltată, mai puţin străzile care pornesc din drumurile comunale. Primarul Istocescu afirmă că a întocmit proiecte şi pentru uliţele comunale şi că aşteaptă apariţia programelor, pentru a le depune: „Avem aici, în sertar, proiecte pentru toate uliţele în parte, care pleacă din drumul judeţean şi din drumurile comunale. Suntem cu ele în aşteptare, să vedem pe unde le putem promova. Pe o parte dintre ele le-am mai plimbat şi pe la Bucureşti, dar le-am adus înapoi. Le-am întocmit în aşa fel încât să nu depindă de o sumă foarte mare. Sunt proiecte care au o valoare sub 15.000 de euro, iar prin încredinţare directă s-ar putea trece direct la execuţie. Nu poţi scoate însă nimic la licitaţie până nu ai o parte din bani. Sperăm să vină şi nişte vremuri mai bune şi să le putem promova.”, a mai precizat primarul.

Velcu Istocescu: „Primarul trebuie să se ocupe de imaginea localităţii sale”

Primarul Velcu Istocescu a rezolvat problemele vizibile ale localităţii, oferind o faţă nouă, curată,  unei comune populată cu oameni harnici, gospodari. Social-democratul a încercat, pe cât posibil, să acopere toate necesităţile oamenilor, pentru ca aceştia să nu aibă ce-i reproşa în privinţa interesului pe care l-a avut pentru localitatea sa. Astfel, beneficiind de ajutorul necondiţionat al aparatului administrativ şi al localnicilor, a reuşit să dezvolte o plantaţie modernă de meri în satul Pojogi – Cerna, să asfalteze un teren de handbal la Şcoala cu clasele I-VIII „Căpitan Mărăşanu” – Stroeşti, dar şi să amenajeze câteva staţii de autobuz care oferă o imagine plăcută localităţii: „Cu ajutorul domnului Cîlea a fost asfaltat drumul judeţean în toată localitatea, fiind în prezent poate cel mai întreţinut drum. Din bugetul local am reuşit să construim şase staţii de autobuz moderne şi frumoase, să reabilităm troiţele din satul Cireşu, să realizăm lucrări de regularizare a pârâului Cerna prin construcţia de gabioane, lucrări de regularizare cu râul Aninoasa, atragerea de fonduri în scop de investiţii, dar şi identificarea de noi locuri de muncă, investiţii în agricultură etc. Am încercat pe cât posibil să avem o localitate frumoasă, pentru că primarul trebuie să se ocupe în primul rând de imaginea localităţii sale.”, a mai spus alesul PSD.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.