Sunteţi aici: Pagina principală // Bârfele săptămânii

Barfele saptamanii 19 – 25 octombrie 2009

la barfa• Directorul ITM Vâlcea, pedelistul Nicolăescu, se trezeşte şi el schimbat din funcţie, chiar dacă partidul lui se află la guvernare… interimară. Motivul: a dat prea multe amenzi, în special la firme de construcţii apropiate administraţiei locale portocalii. Cică directorii firmelor cu pricina nu prea mai vor să cotizeze pentru campania PD-L, afirmând că deja au cotizat la… stat. Drept urmare, Ionela Bâcă îi ia locul lui Nicolăescu, pentru că este… ceva mai docilă.

*********

• Deputatul Vasile Bleotu are un discurs care este departe de a fi unul demn de un parlamentar. La lansarea candidatului PSD pentru conducerea Primăriei Guşoeni, Bleotu s-a apucat să le povestească sătenilor prezenţi cum că actualul viceprimar l-a hrănit pe deputat atunci când a ajuns în comună, împreună cu o comisie, deşi… nu era obligat să facă acest lucru.

*********

• Procurorul criminalist Ionescu, cel care a anchetat omorul de la Stoileşti, i-a şocat pe toţi cei prezenţi, apărând la faţa locului beat muci, ba chiar şi murdar pe pantaloni, probabil, pentru că nu a ajuns la timp la WC. Duhnind mai ceva decât o hazna, acesta se apucase să le povestească ziariştilor care se deplasaseră la faţa locului că acolo «nu s-a întâmplat absolut nimic». S-a ajuns până acolo încât poliţiştii începuseră să pună chiar pariu, pe 50 de lei noi, că nimeni nu poate scoate de la procurorul Ionescu o declaraţie inteligibilă. Şi au rămas cu banii în buzunar.

*********

• Pedeliştii vâlceni sunt perseverenţi în schimbări. Chiar şi după căderea Guvernului Boc 2 şi după ce a devenit absolut clar că acest guvern nu mai avea susţinere parlamentară, la Vâlcea au continuat să curgă decizii scrise de schimbare a unor directori. Anumiţi funcţionari publici din instituţiile care nu sunt încă controlate de PD-L sunt, de altfel, ameninţaţi de personaje cunoscute din conducerea partidului că ar fi, chipurile, supravegheaţi zi şi noapte şi controlaţi dacă sunt sau nu prezenţi… la serviciu. În locul lui Ion Matei, la conducerea Direcţiei Apelor Olt se bat acum alţi doi pedelişti, Toma Boncan, directorul tehnic, sau Bogdan Miţaru, director la Serviciul de Gospodărire a Apelor Vâlcea, după ce Dorin Dobrişan a refuzat “onoarea” de a sta două luni într-un post de conducere care nu ştia cu ce se mănâncă. Pedeliştii pregătesc în aceste zile şi debarcarea Vetuţei Ciocan de la Cultură, pentru a-l satisface pe… proaspătul portocaliu, Epure. Primarul din Ioneşti este şi el „curtat” asiduu de PD-L.

*********

• Un personaj controversat din conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea îi bagă preşedintelui Ion Cîlea anumite hârtii pe sub nas, să le semneze, fără ca acesta să aibă habar ce scrie în ele. Acelaşi personaj a făcut, cu puţin timp în urmă, presiuni asupra unor anjagaţi din interiorul CJ, pentru a-i forţa să semneze o hârtie ilegală, cu privire la un traseu de transport judeţean, manevră pentru care a încasat, se pare, circa 30-35.000 de euro.

*********

• Mai mulţi primari vâlceni au comandat şi au instalat în ultima perioadă sisteme de supraveghere video a sediilor primăriilor, dar au uitat să le şi plătească firmelor care le-au instalat.

*********

• Emilian Frâncu sau senatorul, „să spunem aşa”, deoarece foloseşte în mod excesiv acest tic verbal în cadrul conferinţelor de presă, spune că lui nu i s-au oferit bani din partea PD-L să voteze împotriva moţiunii, dar a afirmat că ştie alţi colegi din ţară cărora li s-au dat câte 100.000 de euro pentru a lipsi de la vot. Frâncu s-a întâlnit de curând şi cu… ambasadorul Canadei şi a discutat despre… colaborarea economică şi culturală dintre cele două ţări. Ca să vezi.

*********

• Prefectul Ungureanu vrea să scape, cu tot dinadinsul, de Veronica Avram, şefa Biroului Juridic al Prefecturii, şi de Nicoleta Grigore, juristă care s-a ocupat de câteva procese delicate din instituţie, pe motiv că… au gură prea mare şi îşi contrazic şeful.

*********

• La scurt timp după ce PSD a ieşit de la guvernare, pe You Tube a fost postat un filmuleţ în care apar mai mulţi prefecţi şi subprefecţi care par să copieze pentru examenul de intrare în Corpul Înalţilor Funcţionari Publici, iar în fundal se distinge şi figura lui Remus Grigorescu. Filmuleţul cu pricina a fost folosit, probabil, în încercarea de justificare a schimbărilor făcute la repezeală printre înalţii funcţionari publici şi a evita tragerea de urechi a actualilor guvernanţi… interimari de către… forurile europene care au impus ca prefecţii să fie apolitici şi… ceva mai greu de schimbat. În acelaşi context se vehiculează, în ultima perioadă, diverse informaţii neadevărate despre averea lui Ion Cîlea, care avere… nu prea există, pentru că preşedintele CJ este mult mai sărac decât mulţi dintre subordonaţii săi şi nici nu le ajunge la genunchi celor de prin PD-L care lansează zvonurile cu pricina.

*********

• Campania lui Sorin Oprescu pare să fie susţinută serios de conducerea Universităţii Spiru Haret, care încearcă astfel să se răzbune pe PSD pentru scandalul care a făcut să piardă sute de studenţi la nivel naţional. Până şi scriitorul mason Dinu Săraru este printre susţinătorii doctorului demagog. Aurelian Bondrea a pus la dispoziţie logistica necesară şi se laudă că, prin voluntari – studenţi de la facultate, va face în aşa fel încât să aducă şi mii de voturi din Vâlcea pentru Oprescu. Matei Vintilă a respins însă propunerea de a face imagine pentru Oprescu, dar pesediştii Iulian Comănescu şi Nicolae Spiridon par să fie mai aproape de candidatul… independent.

*********

• Mai mulţi primari din Vâlcea, printre care şi cel de la Galicea, au dosare penale pentru abuz în serviciu, după reclamaţiile făcute de localnici, cu privire la fondul funciar. Comisiile locale şi-au făcut o obişnuinţă din a fura câţiva metri de la fiecare proprietar, pentru că România a ajuns deja, după calculele lor, prin Bulgaria, atât de multe suprafeţe sunt de… restituit.

*********

• Secţiile speciale de vot sunt una dintre modalităţile de fraudare a alegerilor din acest an, mai ales că multe dintre ele nici nu vor fi supravegheate cu camere video, aşa cum se recomandase iniţial.

*********

• Negocierile de «racolare» a peneliştilor şi pesediştilor s-au cam blocat în ultima perioadă la Vâlcea, pentru că nici primarii, nici directorii nu prea mai vor să sară în barca PD-L. Iar asta le dă bătăi serioase de cap unora. Racolarea lui Frâncu a căzut în mod clar, dar au mai urmat şi altele. Acum, pedeliştii încearcă să facă presiuni asupra directorilor de firme private, pentru ca aceştia să nu finanţeze campania electorală a PSD şi PNL, iar în acest sens au fost transmise deja anumite ameninţări cu… scoaterea de pe piaţă în cazul în care este încălcată interdicţia.

*********

• Până şi PNG-ul pare să întoarcă armele împotriva lui Băsescu, susţinând că… va fi susţinut în turul doi candidatul cel mai puţin corupt, deci… în nici un caz Băsescu.

*********

• Pesediştilor le-au venit de la Bucureşti directive să se apere cum pot mai bine de atacurile PD-L şi de schimbarea cu forţa de la conducerea instituţiilor, chiar şi cu instrumente juridice dacă este necesar.

*********

• Conducerea PD-L Vâlcea i-a chemat la ordin zilele acestea pe toţi directorii deconcentratelor care au scăpat până acum de schimbare, chiar şi pe cei de la instituţiile aflate în subordinea Consiliului Judeţean, încercând să-i forţeze, pe ultima sută de metri, să treacă în barca PD-L, chiar şi neoficial. Acest lucru nu prea le-a reuşit însă, cel puţin până acum.

*********

• Cei care denunţă şi recunosc licitaţiile trucate vor avea, de acum înainte, imunitate la amendă. Aceleaşi prevederi se aplică şi în cazul practicării preţurilor umflate, cu privire la importurile sau exporturile restricţionate, conform unui ordin al Consiliului Concurenţei, care, cel mai probabil, nu va fi aplicat de… nimeni.

*********

• Noua şefă a Inspectoratului Şcolar Judeţean, Gabriela Ene, a continuat în aceste zile curăţenia de toamnă-iarnă prin instituţie, dând afară mai mulţi inspectori şi aducându-şi în schimb oameni cunoscuţi, inclusiv unii de la liceul unde a predat până acum. Ea are de gând, în perioada următoare, să facă şi o redistribuţie a microbuzelor, evident, pe criterii politice… portocalii.

*********

• Ideea lui Mircia Gutău, de a da, mai nou, 20 de lei pentru câinii vagabonzi prinşi pe teritoriul Râmnicului a fost îmbrăţişată şi de… samsarii din alte judeţe, care negociază cu diverşi şoferi vâlceni… împărţirea profitului. Unii nu se înţeleg la preţ, aşa că se mai întâmplă să… dea drumul câinilor abia prinşi, pe străzile de la periferia Râmnicului. Efectul este, astfel, exact invers.

*********

• În loc de informaţii, pe site-ul Prefecturii Vâlcea pot fi vizionate… emisiunile „Naşului” de la B1 TV. În rest, canci ştiri. Păi chiar, ce nevoie avem de ele? Nici măcar componenţa conducerii Prefecturii nu este completă.

*********

• Liberalii care au participat la şedinţa Delegaţiei Permanente de duminica trecută s-au trezit, ca de obicei, cu maşinile blocate de oamenii primăriei atunci când au ieşit de la dezbateri, aşa cum s-a mai întâmplat, de altfel, şi cu pesediştii.

*********

• Directorul firmei Urban este înglodat în datorii şi vrea, se pare, să încerce să se împrumute de la cine se nimereşte, chiar şi de la cămătari, dacă nu găseşte printre „prieteni”.

*********

• Comisarul-şef Dănuţ Drăghici, fostul şef al Serviciului Cercetări Penale, a ajuns interimar la poliţie, de când Nicolae Sărdărescu şi-a luat concediu medical. Între timp, Eugen Neaţă, care anunţase iniţial că nu va contesta concursul, se pare că s-a răzgândit…


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.