Sunteţi aici: Pagina principală // Administraţie

Banii nevirati de la Guvern blocheaza investitiile la Valea Mare

Constantin Briceag se află la cârma administraţiei locale din Valea Mare din anul 2008, fiind la al doilea mandat consecutiv. În perioada ultimului său mandat, drumurile din localitate au fost reabilitate, şcolile modernizare, iar noul sediu al primăriei dă un plus de importanţă localităţii. Oamenii beneficiază acum la Valea Mare de aproape toate utilităţile necesare unor condiţii normale de trai. S-au făcut investiţii în infrastructură, iar investitorii au început să apară, deoarece Constantin Briceag a încercat să nu lanseze promisiuni care nu puteau fi onorate.
În luna iunie 2012, oamenii i-au dat încrederea exercitării unui nou mandat, cel de-al doilea, fiind conştienţi de faptul că este nevoie de continuitate pentru a realiza tot ce şi-a propus Constantin Briceag.
Viceprimar în perioada 2000-2008, social-democratul cunoaşte cel mai bine necesităţile oamenilor: „Înainte să ajung primar am fost două mandate viceprimar. Eu ştiam cu ce probleme se confruntă localitatea, aşa că această trecere de la postul de viceprimar la cel de primar a fost destul de uşoară. Din 2008, am preluat frâiele administraţiei locale şi am încercat atât cât a fost posibil să mulţumesc pe toată lumea, iar prin proiectele mele să acopăr necesităţile a cât mai multor localnici.”, a declarat Constantin Briceag.
Investiţii importante în infrastructură
Mandatul 2008-2012 al primarului Constantin Briceag este plin de realizări, alesul reuşind să se întreacă pe sine şi demonstrând că administraţia locală este pentru el cea de-a doua casă. Asfaltări de drumuri, construcţii de poduri, amenajări de spaţii verzi figurează printre reuşitele ultimului mandat în domeniul infrastructurii rutiere.
Înainte să obţină un nou mandat, primarul Briceag reuşise să asfalteze drumul comunal Bătăşani pe o lungime de 700 de metri, să construiască un pod peste Valea Drăganului, pod la care până atunci nu se intervenise niciodată, să pietruiască drumul comunal şi cel sătesc din satul Mărgineni. Tot în mandatul lui Constantin Briceag s-a asfaltat, în sfârşit, drumul comunal Pietroasa, pe o lungime de 550 de metri.
Unul dintre obiectivele din acest mandat ale primarului comunei Valea Mare este continuarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a drumurilor. Astfel, pe lista investiţiilor în infrastructura rutieră se regăsesc 1,7 kilometri în cătunul Tortoieşti, doi kilometri în Mărgineni şi 350 de metri la Vătăşani, acolo unde au mai fost reabilitaţi încă 1,7 kilometri. „Am reuşit să asfaltăm toate drumurile din satele Delureni şi Valea Mare – Toteşti. Investiţiile au fost finalizate cu fonduri de la bugetul local, dar şi cu sprijinul Consiliul Judeţean Vâlcea, prin bunăvoinţa domnului Ion Cîlea. În momentul de faţă, cam 75% din căile de acces importante sunt modernizate. Sper ca, până în anul 2013, să punem la punct toată infrastructura rutieră.”, a spus primarul Constantin Briceag. Acesta a mai precizat că, de câtăva vreme, au fost demarate lucrările de construire a unui pod care face legătura între satele Mărgineni şi Giuleşti din comuna învecinată, pod care va facilita accesul localnicilor către proprietăţile agricole, nemaifiind astfel nevoiţi să ocolească prin Măciuca pentru a ajunge la terenuri: „Prin construirea acestui pod se va scurta distanţa cu aproximativ şapte kilometri. Având în vedere că obiectivul este finalizat în proporţie de 70 la sută, acesta va fi dat în folosinţă în foarte scurt timp.”, a mai precizat Briceag.
Comuna Valea Mare are alimentare cu apă şi canalizare
În prezent, locuitorii din Valea Mare beneficiază de alimentare cu apă în toată comuna. În acest sens, toate familiile din Valea Mare au posibilitatea de a se racorda la reţeaua publică de alimentare cu apă. Un alt obiectiv pe care primarul Constantin Briceag şi-a propus să-l realizeze este extinderea reţelei de canalizare în localitate. Proiectul presupune introducerea canalizării şi în satele Drăganu, Mărgineni, Bătăşani şi Valea Mare. Lucrările privind introducerea sistemului de canalizare şi epurare a apelor menajere din comuna Valea Mare sunt într-un procent de execuţie avansat, mai exact de 85 la sută. De asemenea, au fost construite două staţii de repompare a apei în satul Delureni şi cătunul Tortoeşti. În acest moment, potrivit declaraţiilor primarului, peste jumătate dintre gospodăriile comunei se pot branşa la sistemul de canalizare: „În această perioadă, mai lucrăm intens şi la extinderea reţelei de canalizare. Investiţia se derulează cu fonduri prin Ordonanţa Guvernului 7. În total, în acest moment, cam 60 la sută dintre gospodării se pot branşa la sistemul de canalizare.”, a afirmat primarul.

Primăria Valea Mare are conturile blocate
•    Motivul: neplata de către Guvern a lucrărilor executate la canalizare şi baza sportivă. Datoriile se ridică la aproape 20 de miliarde de lei vechi
Criza financiară şi, implicit, lipsa fondurilor guvernamentale au creat o situaţie deosebită şi în comuna Valea Mare. Primarul social-democrat Constantin Briceag aşteaptă de mai multă vreme fonduri pe Ordonanţa 7 pentru decontarea lucrărilor executate la canalizare şi baza sportivă, însă, până în momentul de faţă, nu a primit nici un leu.
„Canalizarea a fost extinsă în satele Delureni, Valea Mare, Mărgineni şi Drăganu. Investiţia este foarte necesară pentru comuna noastră, s-a făcut prin Ordonanţa Guvernului 7, dar nu am primit finanţare. Lucrarea este aproape finalizată, dar constructorului nu am avut să-i dăm decât 11 din cele 22 de miliarde de lei pe care i le datorăm. Pentru că nu a primit banii, firma care a câştigat licitaţia aproape că intrase în faliment. Din fericire, nu s-a ajuns în această situaţie.”, a spus primarul Constantin Briceag.
În momentul de faţă, administraţiei locale din Valea Mare i s-au blocat conturile, tocmai din cauza acestei situaţii critice, prin lipsa fondurilor guvernamentale. Constantin Briceag speră ca această situaţie să se remedieze curând, deoarece singurii care ar putea avea de suferit în urma acestor măsuri sunt tocmai cetăţenii localităţii, cărora li s-ar putea întrerupe alimentarea cu apă, facilitate cu care sunt obişnuiţi de mai bine de zece ani: „Avem o problemă cu care ne confruntăm de câteva zile din cauza arieratelor, deoarece noi nu avem datorii de la bugetul local, noi avem datorii pe ordonanţe de guvern. Aici nu ştim ce vină avem noi că nu ni s-au alocat banii. Până acum, situaţia a fost oarecum de înţeles, pentru că nu am avut aceeaşi culoare cu guvernanţii, dar acum speram să se rezolve problema, altfel riscăm să nu avem cu ce plăti utilităţile, iar dacă noi avem apă în toată comuna, vă daţi seama ce ar însemna să vină CEZ-ul şi să-mi întrerupă staţia de apă, când oamenii sunt obişnuiţi cu apă în permanenţă. Am avut întreruptă apa doar două zile anul acesta, pentru o revizie la staţie, şi deja primeam telefoane de la oameni.”, a mai declarat primarul social-democrat.


Postaţi pe: Facebook



Scrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.