Sunteţi aici: Pagina principală // Actualitate

Aurel Vladoiu, in top 10 al celor mai activi parlamentari din tara

Conform statisticilor oficiale, deputatul Aurel Vlădoiu, candidatul USL pentru un nou mandat, se clasează în topul celor mai activi zece deputaţi ai ţării. Ca deputat în Parlamentul României a avut zeci de luări de cuvânt în plen, a adresat peste 100 de întrebări şi interpelări şi a atras atenţia prin sute de declaraţii politice asupra nenumăratelor probleme cu care se confruntă vâlcenii. A fost coautorul a zeci de moţiuni simple sau de cenzură şi a elaborat peste 80 de propuneri legislative de mare importanţă pentru cetăţeni, printre care: privatizarea Oltchim; creşterea pensiilor veteranilor de război; acordarea unor drepturi invalizilor şi văduvelor de război; acordarea unor drepturi (contravaloarea unui hectar de teren) invalizilor şi văduvelor de război; îmbunătăţirea sistemului public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale; modificarea sistemului asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă; modificarea Legii privind creşterea producţiei de cereale; modificarea şi completarea Legii Educaţiei Fizice şi Sportului; modificarea şi completarea Legii venitului minim garantat; crearea unui complex energetic în Vâlcea; preluarea de către administraţiile locale din Brezoi, Ocnele Mari şi Costeşti a blocurilor de locuinţe deţinute de Societatea Naţională a Sării; Legea drumurilor; Legea gazelor; Legea energiei electrice; Legea redevenţei şi altele. La alegerile parlamentare din 9 decembrie candidează pentru un nou mandat de deputat sub sigla USL, al treilea la număr.
Campanie din casă-n casă
În primele două săptămâni de campanie, Aurel Vlădoiu, candidatul Uniunii Social Liberale în Colegiul Horezu pentru Camera Deputaţilor, şi Remus Daniel Niţu, candidatul USL în Colegiul Horezu-Brezoi pentru Senat, s-au deplasat în mai multe localităţi ale judeţului. În prima săptămână au luat la pas zona Băbeni, comunele limitrofe, Ioneşti, Şirineasa, Pesceana, Galicea şi Stoileşti, unde au stat de vorbă cu mii de oameni, le-au ascultat păsurile şi au tras concluzii importante.
Vlădoiu şi Niţu au o susţinere extraordinară la Băbeni
Aurel Vlădoiu şi Dan Niţu s-au angajat ca, alături de Ion Bîzîc, de Guvern şi de Ion Cîlea – preşedintele Consiliului Judeţean, vor contribui la continuarea proiectelor care privesc dezvoltarea oraşului şi îmbunătăţirea condiţiilor de trai din Băbeni: „Am stat de vorbă cu peste 1.000 de locuitori din Băbeni, Ioneşti, Şirineasa, Pesceana, Galicea şi Stoileşti. Împreună cu viitorul senator, Dan Niţu, va trebui să găsim soluţii imediate pentru mărirea subvenţiilor în agricultură. Guvernarea USL îşi propune acest lucru, iar datoria noastră, ca parlamentari, este să încercăm ca acest lucru să fie posibil, pentru o renaştere a agriculturii romaneşti.”, a precizat deputatul Vlădoiu.
Prezenţi la târgul săptămânal de la Marcea, din comuna Ioneşti, Aurel Vlădoiu şi Dan Niţu au acţionat pe două flancuri, împărţind mii de materiale electorale, ascultând păsurile oamenilor şi încercând să-i mobilizeze pentru a merge la vot pe 9 decembrie. Peste 90 la sută dintre cei cu care au stat de vorbă, deşi trăiesc în mediul rural, aveau destul de multe cunoştinţe despre USL, măsurile luate până acum de Guvernul Ponta şi proiectele de viitor ale acestei construcţii politice. Ştiau, de asemenea, că USL este formată din PSD, PNL, PC şi UNPR, dar şi că ARD este o structură creată în jurul PDL, partid care, în ultimii patru ani, le-a făcut viaţa foarte grea, reducându-le veniturile, lăsându-i fără locuri de muncă, tăindu-le pensiile şi scumpindu-le traiul. Constatând că au o susţinere mare în zona Băbeni, Aurel Vlădoiu şi Dan Niţu au afirmat că acest lucru îi responsabilizează şi vor încerca să răsplătească încrederea comunităţilor de aici, ajutându-le cu tot ceea ce pot. De altfel, cei doi candidaţi USL sunt deja implicaţi în viaţa oraşului condus de primarul Ion Bîzîc.
Întâlnire cu echipele de campanie la Mateeşti
Tot în prima săptămână de campanie, deputatul Aurel Vlădoiu a fost de două ori în comuna Pietrari şi a mers şi la Mateeşti, unde a avut loc o întâlnire de lucru cu echipele de campanie, ocazie cu care s-a stabilit programul deplasărilor viitoare în localităţi, dar şi strategia care va fi aplicată în ziua alegerilor. „Uniunea Social Liberală trebuie să obţină un scor cât mai bun în data de 9 decembrie, pentru ca guvernarea noastră să aibă legitimitate şi susţinere populară. Scorul foarte bun de la alegerile locale din luna iunie, când USL a câştigat 2.400 de primării în ţară şi 37 de consilii judeţene, ne arată că suntem o construcţie puternică, ce va guverna în deplină putere din data de 9 decembrie.”, a mai spus Aurel Vlădoiu.
La Pietrari, oamenii vor pensii mai mari şi noi locuri de muncă

În a doua săptămână de campanie, cei doi politicieni USL au mers prin târgul săptămânal de la Pietrari, ocazie cu care au distribuit materiale promoţionale şi au discutat cu cetăţenii şi comercianţii. „Împreună cu domnul Dan Niţu, candidatul USL pentru Senat, am stat de vorbă cu foarte mulţi locuitori din Pietrari, Păuşeşti – Otăsău, Bărbăteşti, Costeşti şi Stoeneşti. Oamenii s-au arătat interesaţi de lucruri punctuale, cum ar fi locuri de muncă, indexarea pensiilor sau scăderea TVA la alimente. Pe lucrătorii de la Oltchim, care sunt într-un număr destul de mare din această zonă, i-am asigurat că pe premierul Victor Ponta îl interesează cu adevărat soarta combinatului. Tot în privinţa locurilor de muncă, este grav faptul că mulţi tineri pleacă să lucreze în alte ţări din Europa. Într-adevăr, situaţia din ţara noastră nu este tocmai bună, dar mesajele preşedintelui Băsescu nu sunt potrivite şi trebuie să găsim condiţii pentru ca tinerii calificaţi să lucreze în folosul ţării noastre.”, declară deputatul Vlădoiu. Alte măsuri care se regăsesc în oferta electorală a USL sunt modernizarea satelor şi crearea centrelor de colectare a fructelor; asigurarea asistenţei medicale şi compensarea medicamentelor; indexarea pensiilor în raport cu rata inflaţiei şi salariul mediul pe economie; scăderea TVA la alimentele de bază; reducerea cu 5% a CAS pentru firmele care fac angajări noi; plata TVA la încasarea facturii şi nu la emiterea acesteia. „Nu am făcut promisiuni deşarte, ci le-am prezentat oamenilor măsurile care se vor concretiza prin programul de guvernare a Uniunii Social Liberale.”, a mai spus Aurel Vlădoiu.

Buneştiul va fi sprijinit de parlamentarii USL
În comuna Buneşti, Aurel Vlădoiu şi Dan Niţu s-au întâlnit cu primarul Viorel Radi, unul dintre gospodarii de frunte ai judeţului. „În Buneşti vom continua dialogul din casă-n casă cu locuitorii, pentru a le prezenta ceea ce a făcut primarul Radi în folosul lor, pentru că Buneştiul este o comună de rang european. Noi vom fi în continuare lângă Viorel Radi şi îi vom susţine proiectele pentru dezvoltarea comunităţii locale.”, afirmă deputatul Vlădoiu. Cei doi candidaţi ai USL au participat, de asemenea, la meciul echipei locale cu vecinii de la AS Pietrari.

Comuna Stoeneşti, în vizorul deputatului Aurel Vlădoiu

•    Deputatul Vlădoiu şi Dan Niţu, candidatul USL la Senat, sprijină în totalitate proiectele primarului Dumitru Dumbravă
Joi, 22 noiembrie, parlamentarii USL, deputatul Aurel Vlădoiu şi Dan Niţu, candidat la Senat, au fost prezenţi în comuna Stoeneşti. Sute de oameni i-au aşteptat pe cei doi candidaţi la Căminul cultural din localitate. Cetăţenii au ascultat cu multă atenţie discursurile celor doi viitori parlamentari USL şi i-au răsplătit cu aplauze la nivel înalt. Impresionat de modul în care oamenii i-au salutat prezenta, deputatul Vlădoiu a precizat că întotdeauna a fost alături de oamenii din Stoeneşti, că această comună este „în urmă” cu utilităţile, dar că, în acest mandat, noul primar Dumitru Dumbravă va beneficia de tot sprijinul din partea parlamentarilor vâlceni: „Ştim cu exactitate care sunt nevoile oamenilor din Stoeneşti: reabilitarea drumurilor comunale pe o lungime de 7 kilometri, îmbunătăţirea serviciului de iluminat public stradal, extinderea reţelei electrice, reabilitarea şi modernizarea tuturor unităţilor de învăţământ, amenajarea de baze sportive şcolare şi terenuri de minifotbal sunt doar câteva dintre proiectele pe care primarul Dumbravă şi le-a propus în acest mandat şi cu sprijinul nostru, al parlamentarilor, le va putea duce la bun sfârşit. Mă voi zbate alături de primar pentru modernizarea localităţii Stoeneşti.”, a precizat deputatul Aurel Vlădoiu.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.