Sunteţi aici: Pagina principală // Social

Alimentarea cu apa, in proces de extindere

Până în momentul de faţă, doar jumătate dintre localnici beneficiază de sistem de alimentare cu apă. Acest lucru se datorează şi lipsei de interes a fostei administraţii locale, care a dăinuit două decenii în fruntea localităţii, dar şi din cauza reliefului variat de care beneficiază comuna Milcoiu. Daniel Muşat, prim-gospodarul localităţii, şi-a propus ca în acest mandat să extindă sistemul de alimentare cu apă (3,7 kilometri.) în satul Tepşenari. Alesul PNL va demara extinderi şi în satele Căzăneşti, Ciuteşti şi Şuricaru: „Recent, am primit fondurile necesare pentru finalizarea investiţiei care are drept obiectiv înfiinţarea sistemului de alimentare cu apă în două sate. Lucrările au fost deja începute, iar în scurt timp locuitorii din Căzăneşti şi Tepşenari vor beneficia de apă curentă. Un alt obiectiv foarte important îl reprezintă introducerea reţelei de canalizare în satele Milcoiu şi Tepşenari.”, a mai precizat primarul. Tot în această perioadă, Daniel Muşat îşi mai doreşte construirea unei staţii de epurare şi înfiinţarea canalizării la Milcoiu, Căzăneşti şi Tepşenari. „Mi-am propus pentru acest nou mandat finalizarea asfaltării DC 27 Milcoiu – Izbăşeşti pe o distanţă de doi kilometri, asfaltarea tuturor străzilor şi drumurilor comunale cuprinse în proiectul de „modernizare a drumurilor de interes local” şi reabilitarea şcolilor.”, a declarat Daniel Muşat.
Lipsa locurilor de muncă, o mare problemă în localitate
Principala problemă cu care se confruntă toate localităţile o reprezintă lipsa investitorilor şi, implicit, lipsa locurilor de muncă. Daniel Muşat, primarul comunei Milcoiu, a precizat că în acest mandat va înfiinţa o asociaţie intercomunitară în scopul promovării turismului rural din localitate şi va încerca să atragă investitori străini interesaţi să se dezvolte şi să creeze locuri de muncă, oferindu-le diverse facilităţi: „Trebuie să facem ceva pentru a atrage investitori în zona. Avem nevoie de locuri de muncă, iar eu sunt dispus chiar să concesionez câteva terenuri pentru cei care vin aici să investească.”, a afirmat primarul.
O altă prioritate a sa se referă la îmbunătăţirea condiţiilor oferite copiilor. În acest sens, Daniel Muşat doreşte să continue modernizarea unităţilor de învăţământ, să amenajeze locuri de joacă pentru copiii din satele Ciuteşti şi Izbăşeşti, dar şi să construiască două baze sportive (Ciuteşti şi Tepşenari). Totodată, el îşi propune să înfiinţeze o asociaţie a crescătorilor de animale şi să introducă localitatea într-un program care să cuprindă şi schimburi de experienţă cu alte comunităţi din ţară şi, de ce nu, chiar şi din străinătate. Daniel Muşat a mai afirmat că intenţionează să sprijine localnicii pentru a-i determina să crească animale sau să-şi dezvolte propriile afaceri: „În perioada următoare, vreau să le ofer întreprinzătorilor agricoli chiar şi consultanţă specializată şi îmi doresc să ajut la îmbunătăţirea modului de exploatare a cadrului natural, turistic şi istoric din Milcoiu.”, a declarat Daniel Muşat, primarul comunei Milcoiu.
Anul 2011, plin de realizări
Potrivit primarului Daniel Muşat, anul care a trecut a fost unul activ din punct de vedere al realizărilor în comună. Necesităţile numeroase ale localnicilor au pus la treabă administraţia publică locală. Pe lângă cele precizate mai sus, împreună cu aparatul administrativ, primarul s-a concentrat pe infrastructură. „A fost făcut un studiu de fezabilitate pentru proiectul „Modernizare drumuri de interes local în comuna Milcoiu”, pe o porţiune de 6,689 kilometri; au fost întocmite proiectul tehnic şi studiul geotehnic pentru proiectul „Consolidare strada Releului km 0+340”, care a fost aprobat şi dat spre finanţare; a fost depus şi aprobat cel mai important proiect în cadrul programului privind reabilitarea, modernizarea, asfaltarea drumurilor de interes local, alimentarea cu apă, canalizarea şi epurarea apelor uzate la sate; a fost întocmit proiectul tehnic pentru lucrarea „Extindere reţea de alimentare cu apă pe o lungime de 3,7 kilometri”, iar în satul Tepşenari, pe strada Salcâmilor şi strada Muşatinilor, au fost achiziţionate şi montate numere de case şi indicatoare cu denumirile străzilor; a fost achiziţionat un gărduleţ şi au fost cumpărate ghivece cu flori la monumentul eroilor şi în faţa primăriei; a fost pictată şi terminate lucrările la troiţa de lângă Monumentul Eroilor; a fost întocmit un studiu de fezabilitate pentru modernizarea drumului forestier din Poenelu; spre biserica din satul Căzăneşti a fost făcut un kilometru de drum care a fost lărgit, pietruit, cilindrat cu utilaje specializate şi pe care s-a pus macadam; au fost făcute măsurători topografice la toate izlazurile din comună şi au fost trecute în domeniul public al comunei; plus înfiinţarea unor puncte sanitare în satele Ciuteşti şi Izbăşeşti, după normele sanitare în vigoare. În satul Izbăşeşti a fost făcută o grădiniţă care a fost dotată cu mobilier nou şi cu grupuri sanitare moderne; s-a achiziţionat un buldo-excavator pentru necesităţile comunei şi au început lucrările pentru construcţia dispensarului uman din comuna Milcoiu, unde se va asigura un centru de permanenţă şi va exista tot timpul un medic de gardă; amenajarea unui teren de sport în satul Comanca, a fost concesionat serviciul de salubrizare pentru a veni în întâmpinarea problemelor legate de curăţenie ale cetăţenilor comunei. În plus, s-a făcut o licitaţie publică pentru proiectul „Extinderea sistemului de alimentare cu apă în satul Tepşenari, comuna Milcoiu; licitaţie publică pentru „Servicii de proiectare şi execuţie a lucrărilor pentru modernizare de drumuri de interes local DC 26 în comuna Milcoiu”, a prezentat din raportul primarului pe anul 2011 Daniel Muşat.
Dispensar aproape finalizat
În această perioadă, Daniel Muşat, primarul comunei Milcoiu, reabilitează dispensarul, o lucrare ridicată de administraţia locală din temelii. Până în acest moment, lucrările au fost realizate în proporţie de 95%. Această unitate are deja tâmplărie din PVC cu geam termopan, acoperiş nou şi grupuri sanitare moderne. „Dispensarul a fost amenajat după standarde europene şi va avea program prelungit. Am făcut această investiţie pentru ca şi cetăţenii din Milcoiu să poată beneficia de servicii medicale de calitate oricând au nevoie.”, a afirmat Muşat.
Daniel Muşat: „Vreau să dezvolt agroturismul la Milcoiu”
Daniel Muşat, primarul din Milcoiu, îşi doreşte foarte mult să dezvolte agroturismul local. Reprezentantul USL consideră că Milcoiu se află într-o zonă avantajoasă pentru promovarea turismului agroalimentar. De aceea, el va construi mai multe căsuţe, care vor fi apoi folosite de cetăţenii din localitate pe post de buticuri, iar vizitatorii care vor ajunge în localitate vor putea cumpăra produse specifice localităţii. „DN 7, care străbate comuna noastră, este unul dintre cele mai circulate drumuri din ţară. Pentru locuitorii din Milcoiu, acest lucru poate reprezenta o bună oportunitate de a câştiga bani în plus. Cred că ei ar putea să vândă cu succes produse alimentare, bio, mai ales că, în ultima perioadă, acestea au început să fie la mare căutare.”, a declarat primarul Daniel Muşat.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.