Sunteţi aici: Pagina principală // Special

Alexandru Dediu: Rezultatul este pe masura muncii de opt ani, nu a unei luni de campanie

02 primarAlexandru Dediu a vorbit într-un interviu acordat ziarului Impact Real despre obiectivele şi planurile pe care le are pentru viitorul mandat, despre acele lucruri pe care el le consideră normale într-o localitate şi despre împlinirile sale ca primar al comunei Păuşeşti Măglaşi. Cum au fost cei opt ani de când este primar al localităţii Păuşeşti Măglaşi, ce părere are despre rezultatele PNL în judeţ, dar şi despre jocurile întunecate din această campanie în localitate, aflăm în rândurile de mai jos.

 

Impact Real: Ce părere aveţi despre rezultatele obţinute în judeţ şi la municipiu de PNL?

Alexandru Dediu: Pentru PNL rezultatele sunt destul de bune, adică sunt la egalitate, excluzând municipiul unde, într-adevăr, a fost o surpriză. Cu toate acestea, la judeţ a fost un scor destul de bun, pentru că PNL are 51 de primari. Pe harta judeţului a mai dispărut roşul din anumite localităţi. Cu toate acestea, deşi sunt mulţi primari PNL, nu s-a reuşit să facem o majoritate.

 

Impact Real: Cum au fost cei opt ani, de când sunteţi primar al localităţii Păuşeşti Măglaşi?

Alexandru Dediu: Nu pot să spun că au fost un mandate grele sau extraordinar de dificile. A fost o perioadă favorabilă pentru locuitorii comunei Păuşeşti Măglaşi din punct de vedere investiţional, şi asta se datorează implicării aparatului administrativ. Am reuşit astfel finalizarea mai multor obiective de interes local, fie că vorbim de fonduri din bugetul local, de la Consiliul Judeţean sau chiar de la Guvern. Sigur că tot timpul ne lovim de politică, tot timpul ne lovim de oameni care încă nu doresc binele ţării, de oameni care sunt neaveniţi prin diferite funcţii. Cu toate acestea, una peste alta, la nivel naţional lucrurile s-au mişcat, şi asta se vede prin investiţiile finalizate din fiecare localitate care, însumate, au dus la un progres al fiecărei localităţi în parte. Micile lucrări de nuanţă, coroborate cu investiţiile de anvergură fac ca şi localnicii din Păuşeşti Măglaşi să beneficieze astăzi de şcoli moderne, de reţea de apă şi de drumuri asfaltate.

 

Impact Real: Domnule primar, cum arată astăzi localitatea Păuşeşti Măglaşi, după opt ani de când o conduceţi?

Alexandru Dediu:  Consider că nu eu trebuie să fac această caracterizare, este dreptul cetăţeanului să o facă. Pot să spun că, împreună cu echipa din primărie şi de consilierii locali ne-am dat interesul pentru a ne dezvolta, astfel încât fiecare cetăţean să beneficieze de anumite facilităţi care să-l ajute în gospodărie şi în viaţa de zi cu zi.

 

Impact Real: Conduceţi o localitate apropiată de municipiu. Pretenţiile şi aşteptările cetăţenilor sunt mai mari, aici?

Alexandru Dediu: Între cetăţeanul din Râmnic şi cel din Păuşeşti Măglaşi nu este aproape nici o diferenţă. Foarte mulţi cetăţeni din municipiu şi-au construit case în localitatea noastră şi, făcând o trecere rapidă la asfalt, gaze şi apă curentă, este normal că această categorie de cetăţeni are pretenţii. Noi am încercat să le satisfacem pretenţiile, astfel încât să se simtă foarte bine. Cred că lumea este mulţumită, iar eu sunt împăcat sufleteşte, că am depus tot efortul pentru a realiza în comună destul de multe investiţii.

 

Impact Real: Care a fost proiectul care v-a adus cea mai mare satisfacţie, ca primar al localităţii Păuşeşti Măglaşi?

Alexandru Dediu: Cea mai mare satisfacţie a mea a fost finalizarea lucrărilor la reţeaua de apă potabilă pentru întreaga localitate, investiţie care este acum pe ultima sută de metri. Aşa cum toţi gândim, apa este viaţă, astfel că, de acum înainte, localitatea va avea în totalitate alimentare cu apă, astfel încât fiecare cetăţean să poată să se racordeze la reţea. O altă mulţumire este infrastructura, capitol unde pot spune că s-au asfaltat peste 25 de drumuri comunale, o realizare destul de importantă. Spun asta deoarece fiecare cetăţean poate merge astăzi pe un drum asfaltat, nu mai ajunge acasă prin noroaie de o şchiopă. Lucrările pentru asfaltarea drumurilor comunale s-au finalizat cu fonduri din bugetul local şi din fonduri repartizate de Consiliul Judeţean din TVA şi din echilibrarea bugetelor.

 

Impact Real: Cu ce fonduri şi când se va da startul lucrărilor la proiectul pentru modernizarea trotuarelor din localitate?

Alexandru Dediu: Proiectul este în prezent postat pe SEAP şi va începe cu bani din bugetul local. Investiţia are o valoare de aproximativ 30 de miliarde de lei vechi, şi se va realiza pe o lungime de 7 kilometri, de o parte şi de alta a drumului naţional. În primă fază am încercat să găsim susţinere financiară din fondurile europene, o dată cu deschiderea ghidurilor de finanţare europene dar am descoperit că, pentru astfel de investiţii nu există finanţare. Preconizăm ca în vara acestui an să înceapă lucrările, care se vor prelungi pe o perioadă de doi ani.

 

Impact Real: Când vor începe lucrările la Căminul Cultural din localitate?

Alexandru Dediu: Căminul Cultural din localitate a fost construit în anul 1962, este o clădire măreaţă, care pe atunci trezea admiraţie, fiind o locaţie destul de fastuoasă, compusă din sală de cinematograf, săli de festivităţi, bibliotecă, discotecă şi o sală pentru nunţi şi hore. În această instituţie, înaintea anilor 1989 îşi desfăşura activitatea unul dintre corurile valoroase ale judeţului, care cuprindea peste 100 corişti. A fost un proiect major, care nu poate fi realizat decât din fonduri europene, deoarece valoarea sa este foarte mare. În acest sens, avem depuse două proiecte la Compania Naţională de Investiţii, pentru reabilitarea căminului cultural şi pentru construirea unei săli de sport la şcoala din centrul comunei, proiecte depuse din 2009 şi declarate eligibile în vederea finanţării. Clădirea va intra în reabilitare, am primit de la Ministerul Dezvoltării şi de la Compania Naţională adresă că investiţia a fost aprobată, urmând să fie scoasă la licitaţie. În funcţie de termenele licitaţiei şi, dacă avem noroc să nu fie contestaţii, ne apucăm de lucrări. Este un obiectiv al meu, pe care trebuia să-l finalizez, mai ales că este o locaţie care necesită reabilitare imediată, şi care nu trebuie să sufere amânare. În cadrul proiectului sunt prinse lucrările de reabilitare, modernizare, consolidare şi dotare a locaţiei cu mobilier şi aparatură. Mă lupt pentru această investiţie din anul din 2009.

 

Impact Real: Ce proiecte se vor finaliza, în acesta an?

Alexandru Dediu: Cu fonduri din bugetul local vom începe reabilitarea şi modernizarea trotuarelor, de o parte şi de alta a drumului naţional şi vom cumpăra 400 de lămpi pentru iluminatul stradal, cu leduri economice, pentru a le înlocui pe cele existente. În satul Valea Cheii va trebui să montăm un sistem de supraveghere video, şi sunt convins că acesta va contribui la descurajarea fenomenului contravenţional şi la reducerea numărului de infracţiuni şi operaţiuni ilegale, la creşterea eficienţei serviciilor de asigurare a liniştii şi ordinii publice în această zonă. Tot anul acesta avem în plan şi reabilitarea primăriei şi lucrări de asfaltare a drumurilor comunale, prinse în proiectul pe O.G. 28, dar şi reţeaua de apă.

 

Impact Real: Cât de important este lucrul în echipă?

Alexandru Dediu: În procent de 90%, salariaţii acestei primări sunt angajaţi în perioada când eu eram secretar, şi mai apoi primar. Pentru faptul că personalul acestei primării rezolvă prompt cererile şi nevoile cetăţeanului, formăm într-adevăr o echipă competentă, şi pot spune că sunt mulţumit. Toate proiectele, tot ce s-a realizat în localitate, sunt duse la bun sfârşit şi datorită echipei din această primărie. Spun asta deoarece un singur om nu poate să facă mare lucru iar eu, din poziţia de primar, am încercat să mulţumesc pe fiecare şi să fiu alături de ei, atunci când au avut o nevoie. Este un fel de recunoştinţă a mea faţă de ei.

 

Impact Real: Ce reprezintă funcţia de primar, pentru Alexandru Dediu?

Alexandru Dediu: Consider că a fi primar înseamnă să fii un om corect, un bun organizator, aplecat tot timpul asupra nevoilor oamenilor şi comunităţii. Fără îndoială, că a fi primar reprezintă şi o mare responsabilitate, dar şi o mândrie. În toţi aceşti ani, cât am fost primar al localităţii Păuşeşti Măglaşi, m-am străduit să mă călăuzesc după un plan prestabilit al realizărilor pe care mi le-am asumat, respectiv după principiul de a lasă ceva în urma mea.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.