Sunteţi aici: Pagina principală // Administraţie

Alexandru Dediu a castigat detasat un nou mandat la Pausesti Maglasi

04 primariePotrivit rezultatelor de la alegerilor locale, Alexandru Dediu a obţinut un scor de 70% în urma exprimării opiniei cetăţenilor din Păuşeşti Măglaşi, fiind astfel reconfirmat în funcţie cu o majoritate covârşitoare de voturi în faţa contracandidaţilor. La Păuşeşti, în noul mandat vor fi opt consilieri locali PNL, ceea ce înseamnă că primarul a scăpat de grijile legate de formarea majorităţii, în timp ce social-democraţii au scos abia trei consilieri în forul legislativ local, iar ALDE şi PPU au reuşit să treacă la limită pragul electoral, şi vor avea câte un consilier local.

 

PNL face majoritatea, şi la Consiliul Local

 

Alexandru Dediu le mulţumeşte tuturor cetăţenilor pentru încrederea pe care i-au demonstrat-o şi îi asigură de întreaga sa apreciere. Pentru următoarea perioadă, primarul liberal are în vedere noi proiecte locale, pe lângă cele realizate până în prezent, care au drept scop îmbunătăţirea calităţii vieţii şi creşterea nivelului de trai pentru toţi cetăţenii: „Pornesc în noul mandat cu gândul de a continua investiţiile începute, de a întocmi noi proiecte cu privire la reabilitarea infrastructurii rutiere şi de a moderniza baza sportivă. Mai am de rezolvat problema trotuarelor şi a căilor de acces pietonale, dar şi finalizarea lucrărilor de modernizare a primăriei pe exterior şi interior, lucrări care se vor încheia în maxim o lună. Consider că munca trebuie să continue în acelaşi ritm în localitate, pentru că mai sunt multe lucruri de făcut, astfel încât comuna să arate ca o adevărată localitate europeană. Prin munca mea, am încercat să-mi fac datoria cu profesionalism şi seriozitate, iar comunitatea a apreciat acest lucru. Le mulţumesc tuturor cetăţenilor pentru votul pe care mi l-au acordat, pentru încrederea acordată în cei 8 ani de mandat de primar, ca reprezentant al comunei”, a declarat Alexandru Dediu, primarul comunei Păuşeşti Măglaşi.

 

Este necesară finalizarea lucrărilor începute

 

În ceea ce priveşte activitatea de la Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu spune că va continua finalizarea lucrărilor începute, dar şi depunerea altor noi proiecte în vederea finanţării fie prin accesarea fondurilor europene sau din fonduri de la Ministerul Dezvoltării: „Printre promisiunile făcute de mine în faţa electoratului pentru noul mandat se numără reabilitarea trotuarelor pe o lungime de 7 kilometri de-a lungul drumului naţional 64 Vlădeşti – Olăneşti sau reabilitarea Căminului Cultural din centrul comunei. Ultimul proiect a fost aprobat în luna februarie de Ministerul Dezvoltării, urmând ca, în toamna acestui an să înceapă lucrările. Se va construi, de asemenea, o sală de sport în localitate şi un teren de minifotbal, la Şcoala „Achim Popescu”. În plus, voi face eforturi pentru introducerea reţelei de canalizare în toate satele, proiect aprobat pe Asociaţia de Dezvoltare „ADI Apa Vâlcea şi, nu în ultimul rând, se va finaliza asfaltarea pe toate drumurile comunale şi vor finaliza introducerea conductei de apă”, declară primarul.

Totodată, Alexandru Dediu îi asigură pe cetăţenii de întregul său sprijin şi de totala sa implicare în rezolvarea problemelor cu care se confruntă, garantându-le o reprezentare corectă şi transparentă a intereselor lor la nivelul administraţiei locale, pentru următorii patru ani. Prin seriozitate, disciplină şi profesionalism, primarul a dorit să demonstreze că poate face ceva bun pentru comună, reuşind astfel, în cei opt ani să câştige respectul consătenilor, ceea ce s-a şi dovedit, comunitatea votându-l şi în acest an, pentru a-i mai da posibilitatea exercitării unui nou mandat, cel de-al treilea: „Respectul se câştigă prin muncă şi consideraţie faţă de semeni. Am pus pasiune, seriozitate şi disciplină în tot ceea ce am făcut. Suntem oamenii faptelor şi vrem ca, prin votul cetăţenilor din 5 iunie, să continuăm dezvoltarea localităţii”, precizează primarul liberal Alexandru Dediu.

 

Sărbătoarea teiului va aduce în comună artişti consacraţi

  • De Sfinţii Petru şi Pavel, localitatea îmbracă straie de sărbătoare

 

A început numărătoarea inversă până când localitatea Păuşeşti Măglaşi va îmbrăca din nou straie de sărbătoare. „Sărbătoarea Teiului”, aflată anul acesta la cea de-a VIII-a ediţie dedicată zilei comunei va fi plină de surprize pentru săteni. Alexandru Dediu, primarul comunei, spune că administraţia locală a ales să sărbătorească teiul pentru că în zonă sunt foarte mulţi arbori cu efecte benefice pentru sănătatea omului, acesta fiind considerat un arbore sfânt, protector al fiecărei gospodării, care aduce hrană pentru albine, iar mierea extrasă de acestea poate fi utilizată în diverse scopuri terapeutice: „Mireasma florilor de tei ne aduce pacea în suflet, ne face meditativi, ne îmblânzeşte inima, pregătind-o pentru marile împliniri ale verii. Sărbătorim teiul pentru că este un arbore cu o semnificaţie religioasă, un arbore care vindecă sufletul, dar mai ales pentru efectele lui medicale asupra sănătăţii omului”, spune Alexandru Dediu.

Primarul mai spune că, şi de data aceasta, cetăţenii se vor bucura de un spectacol incendiar, de multă voie bună, surprize şi artişti consacraţi. Pe scurt, acestea sunt ingredientele pe care administraţia locală din Păuşeşti le pune laolaltă, an de an, pentru ca ziua comunei să devină de fiecare dată un eveniment memorabil: „Vom organiza un spectacol pe data de 29 iunie, de Sfinţii Petru şi Pavel, unde momentele artistice vor curge unul după altul. Anul acesta vor urca pe scena amplasată în aer liber, lângă căminul cultural din centrul localităţii, solişti de marcă ai muzicii populare româneşti, ca Irina Loghin, Benone Sinulescu, Emilia Ghinescu, Nicu Paleru şi bine cunoscuta interpretă a muzicii uşoare Ana Lesko. Deschiderea evenimentului va avea loc la orele 16:00, iar pe scenă vor urca, alături de marii artişti invitaţi şi copiii de la Şcoala „Achim Popescu” din localitate, care vor susţine un frumos program artistic. Sfârşitul evenimentului se va încheia târziu în noapte, cu un minunat foc de artificii, astfel încât locuitorii să se bucure că este Ziua localităţii”, ne-a informat primarul din Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu.

 

Reţeaua de apă, un proiect pe ultima sută de metri

 

Conducerea localităţii a realizat în ultimii ani numeroase proiecte, a implementat altele şi speră ca, pe viitor, comuna să înflorească, iar cetăţenii să fie mulţumiţi. Printre proiectele finalizate se numără introducerea reţelei de alimentare cu gaze naturale pe o distanţă de 18 kilometri şi finalizarea în această perioadă a proiectului de introducere a reţelei de alimentare cu apă: „Cea mai mare satisfacţie a mea este finalizarea lucrărilor la reţeaua de apă potabilă pentru întreaga localitate, investiţie care este acum pe ultima sută de metri. La sfârşitul acestei perioade, localitatea va avea în totalitate alimentare cu apă, astfel încât fiecare cetăţean va putea să se racordeze la reţea”, a declarat primarul. Proiectul extinderii reţelei de apă a fost prins pe O.G. 28, cuprinzând o lungime de 31 de kilometri de reţea, în vederea extinderii. Baza reţelei s-a realizat, însă, cu fonduri europene, prin Măsura 3.2.2., prin construirea staţiei de apă potabilă, construirea staţiei de limpezire a apei, a staţiei de tratare, bazinelor şi înfiinţarea conductei principale care traversează localitatea, cu un debit destul de mare, astfel încât să poată asigura extinderea cu cei 31 de kilometri de reţea, finalizaţi din fonduri guvernamentale.

 

Drum cu prioritate la extinderea reţelei de canalizare

 

Primarul mai spune că întregul sistem este predat Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ADI Apa Vâlcea care, la rândul său, au accesat un proiect interjudeţean unde aproximativ toate localităţile înscrise în acest program vor beneficia de investiţii: „Pentru a beneficia de alocări de fonduri prin intermediul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ADI Apa Vâlcea s-a analizat fiecare localitate, în funcţie de necesităţi. Pentru că Păuşeştiul are reţea de apă, am solicitat ca, pentru extinderea conductei, să ni se repartizeze sume de bani prin acest proiect, pentru finalizarea reţelei de canalizare. Din discuţiile purtate cu conducerea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ADI Apa Vâlcea şi din calculele făcute, localitatea ar avea nevoie de minim 4,6 milioane de euro şi întreaga localitate va beneficia de reţea de canalizare. În prezent se lucrează la faza de proiectare şi sperăm ca, în anul 2017, toate documentaţiile să se finalizeze, astfel ca întreaga localitate, în cel puţin doi ani, să beneficieze de reţea de canalizare”, a mai afirmat primarul comunei Păuşeşti Măglaşi.


Postaţi pe: FacebookScrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.