Sunteţi aici: Pagina principală // Politică

Alegeri cu miros de frauda

alegeri 01Principalele partide politice din judeţul Vâlcea se tem că alegerile vor fi fraudate. Atât liberalii, cât şi social-democraţii sunt siguri că dacă Boc va sta la guvernare până în decembrie, votul cetăţenilor va fi influenţat de democrat-liberali. În schimb prefectul de Vâlcea promite că alegerile vor fi corecte, cel puţin din punctul de vedere al Instituţiei Prefectului.

De azi s-a dat startul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale. Cu toate că mai este ceva timp până când cetăţenii vor fi chemaţi la urne pentru a-şi alege preşedintele, liderii celor mai importante partide politice se tem de fraudarea alegerilor, mai ales dacă Guvernul Boc II se va ocupa de organizarea lor.

PSD arată cu degetul către foştii colegi

Social-democraţii sunt primii care arată cu degetul către foştii colegi de alianţă din PD-L. Chiar dacă la Vâlcea protocolul dintre cele două partide încă funcţionează, pesediştii sunt convinşi că PD-L va face tot posibilul să fraudeze alegerile. “Paşii lui Traian Băsescu au fost bine calculaţi. Şi-a dorit de la început ca Emil Boc să conducă Guvernul cel puţin până după alegerile prezidenţiale. Este pregătit ca, alături de oamenii pe care îi are, să fraudeze alegerile”, a spus preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea.

Softul, marea păcăleală

Şi liberalii se tem de ce ar putea să facă Guvernul Boc II. Senatorul vâlcean Emilian Frâncu, fostul preşedinte al PNL Vâlcea, crede că alegerile pot fi fraudate chiar şi prin softul unde sunt înregistrate voturile pentru fiecare candidat. De fapt, din punctul de vedere al liberalilor, gestionarea incorectă a acestui soft ar putea fi problema cea mai gravă la alegerile din 22 noiembrie şi 6 decembrie. “Turismul electoral, secţiile de votare făcute la comanda primarilor PD-L sau a prefecţilor care au făcut parte din acest partid pot influenţa votul, dar nu decisiv. Lipsa de transparenţă în gestionarea softului cred că este o problemă extrem de gravă şi aici se poate produce marea păcăleală”, a declarat Frâncu.

Vrea o dezbatere publică

Pe de altă parte, prefectul de Vâlcea, Petre Ungureanu, fost democrat-liberal, dă asigurări că la nivelul judeţului alegerile vor fi unele corecte. “Am promis încă de la investirea mea că, din punctul de vedere al Instituţiei Prefectului, alegerile vor fi corecte”, a spus Petre Ungureanu.

Acesta susţine că este nevoie totuşi de o dezbatere publică la care să ia parte atât societatea civilă, cât şi partidele politice, pentru a discuta despre subiectul posibilităţii fraudării alegerilor. Asociaţia “Pro Democraţia” va organiza mâine, 23 octombrie, la ora 12, o masă rotundă dedicată exclusiv alegerilor prezidenţiale. La eveniment va participa şi Cristian Pârvulescu, preşedintele acestei asociaţii.

“Vă promit că vom stopa frauda”

“Eu cu specialiştii din Prefectură şi cu toţi factorii implicaţi la cererea mea vor fi prezenţi, iar alături de partidele politice să încercăm să ne lămurim dacă este valabilă această teamă de fraudarea alegerilor. Eu vă promit că nu vor fi încercări de fraudare a alegerilor decât bineînţeles cele care nu depind de noi, de mica înţelegere şi mica mituială, care are loc de obicei în mediile sărace, dar şi pe acelea vom încerca să le stopăm”, a conchis Petre Ungureanu.


Postaţi pe: Facebook1 comentariu la " Alegeri cu miros de frauda "

  1. JiJi spune:

    Cate buletine de vot suplimentare au fost cerute de Valcea? Cate sectii speciale de vot vor fi amenajate la Valcea?

Scrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.