Sunteţi aici: Pagina principală // Administraţie

2008-2012, mandat plin de realizari

Toate şcolile au fost reabilitate
Realizările din mandatul 2008-2012 vorbesc de la sine şi, în consecinţă, l-au confirmat pe Tudor Velcu Istocescu pentru câştigarea unui nou mandat de primar. Enumerate pe scurt, aceste obiective au fost atinse în număr mare, scopul acestora fiind îmbunătăţirea traiului zilnic al oamenilor din comună. Este vorba despre reabilitarea Şcolii cu clasele I-VIII „Căpitan Mărăşanu” Stroeşti, o clădire modernă care se ridică la nivelul cerinţelor europene, extinderea sediului Primăriei, amenajarea terenului de fotbal şi anexe la terenul de fotbal, finalizarea lucrărilor de modernizare a Căminelor culturale din satele Pojogi – Cerna şi Dianu, modernizarea Căminului cultural Stroeşti, care a constat în amenajarea camerei frigorifice şi încălzire centrală, dar şi reabilitarea Şcolii Dianu, prin asigurarea de încălzire centrală. În prezent, la această şcoală se desfăşoară programul POS DRU „Prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii”: „Timp de doi ani, Primăria Stroeşti a implementat un proiect pentru prevenirea abandonului şcolar. Nici până în acest moment, nu am primit banii pentru achitarea salariilor către personalul didactic şi pentru celelalte cheltuieli aferente. În total, ar trebui să ne fie repartizaţi 6,2 miliarde de lei vechi. Pentru a ne achita de obligaţiile noastre financiare faţă de dascăli şi faţă de societăţile partenere, am fost nevoiţi să contractăm un credit la BCR, pentru care plătim o dobândă lunară. Sper că, până la toamnă, să primim toţi banii, astfel încât să nu ne înglodăm prea mult în datorii. Proiectul continuă cu fonduri din bugetul local, însă, de această dată, cadrele didactice implicate desfăşoară o activitate voluntară.”, a spus Tudor Velcu Istocescu.
Administraţia locală a comunei Stroeşti se poate mândri cu numeroase proiecte finalizate, printre care modernizarea şcolilor, considerând că este necesar ca elevii să beneficieze de aceste facilităţi, pentru a nu fi nevoiţi să meargă în oraş să studieze: „Începând din anul 2004, am demarat reabilitarea tuturor şcolilor de pe raza localităţii şi pot spune că, în acest moment, toate unităţile de învăţământ au suferit lucrări de investiţie. S-au dotat aceste şcoli începând cu zugrăveli interioare, parchet şi până la calculatoare. Am început cu Şcoala Cireşu. Toate aceste reabilitări le-am făcut pentru că le-am considerat necesare, în vederea creării de condiţii cât mai bune pentru cadrele didactice şi pentru elevi, care au nevoie de aceste facilităţi pentru a-şi desfăşura activitatea. Un alt motiv ar fi acela că ne dorim ca elevii să nu plece să înveţe în municipiu, să putem creşte învăţământul pe raza localităţii şi acesta să poată continua la un nivel foarte înalt şi în condiţii foarte bune.”, a afirmat primarul localităţii.
Deşi a dus lipsă de fonduri, primarul Istocescu a reuşit în anul 2008 să înceapă din nou lucrările de reabilitare. De data aceasta, i s-a propus o reabilitare care prevedea numai lucrări utilitare pentru Şcoala gimnaziala „Căpitan Mărăşanu” din Stroeşti, dar a avut puterea de a refuza, chiar dacă acest lucru l-ar fi putut costa foarte mult. A reuşit, un an mai târziu, să cuprindă modernizarea acestei şcoli pe un alt program, care cuprindea o reabilitare completă. Tot din anul 2009, la această şcoală se desfăşoară programul POS DRU „Prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii”.

Bisericile au fost reparate
Pe lângă aceste obiective care vizează în special infrastructura educaţională, primarul Istocescu a avut în atenţia sa şi reabilitarea tuturor bisericilor din localitate: „Este vorba despre construcţia unui şopron la Biserica Nouă din Cireşu şi amenajarea bucătăriei; sprijinirea cu materiale pentru împrejmuirea cimitirului de la Biserica Veche Cireşu; împrejmuirea cimitirului Dianu şi acoperirea şopronului la Biserica Dianu; construcţia unui şopron la Biserica Stroeşti şi amenajarea bucătăriei; construcţia bucătăriei şi o învelitoare – acoperiş la Biserica Obroceşti.”, a precizat primarul Istocescu.

Căminele culturale, modernizate cu bani de la bugetul local
În perioada mandatelor sale, primarul Istocescu a reabilitat cele trei Cămine culturale aflate pe raza localităţii. În perioada 2008-2009, a modernizat Căminul cultural Stroeşti: „Primăria a cumpărat materialele, iar cu ajutorul cetăţenilor aflaţi în şomaj sau al celor care sunt protejaţi prin Legea 416 am reuşit să realizăm întreaga lucrare fără a mai plăti manopera. Banii la bugetul local sunt foarte puţini şi trebuie cheltuiţi cu chibzuinţă.”, a concluzionat primarul comunei Stroeşti.
800 de lămpi luminează comuna
Printre realizările administraţiei locale se numără şi iluminatul public, astfel că Stroeştiul este cea mai „luminată” comună din judeţul Vâlcea. „Împreună cu aparatul administrativ, am reuşit să găsim cea mai bună soluţie pentru a pune la punct acest aspect. Am reuşit acest lucru, iar costurile nu au fost atât de ridicate ca în alte părţi! Cu 440 de milioane am pus 640 de lămpi stradale. De aceea, suntem convinşi că şi în acest mandat vom reuşi să ducem la bun sfârşit lucrările pe care ni le-am propus, iar Stroeştiul să fie astfel una dintre cele mai frumoase comune din judeţul Vâlcea.”, a declarat primarul Istocescu.
Şi sediul Primăriei s-a aflat în atenţia primarului social-democrat. Astfel, cu fonduri de la bugetul local, prim-gospodarul din Stroeşti a modernizat şi a extins sediul Primăriei cu încă patru birouri şi o sală de şedinţe.


Postaţi pe: Facebook



Scrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.