Sunteţi aici: Pagina principală // Actualitate

189 de ani de la atestarea Politiei Romane

Vineri, 25 martie, la Teatrul Anton Pann, Poliţia Vâlcea a sărbătorit 189 de ani de atestare documentară. Cu această ocazie, 162 de angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean au fost avansaţi în grad.

De la Grigore Ghica, Poliţia Română serveşte interesului populaţiei

Inspectorul şef la I.P.J. Vâlcea, Ion Stoica, a început discursul cu un mic istoric al Poliţiei Române. Acesta a reamintit de faptul că, la data de 25 martie 1822, domnitorul Grigore Ghica a înmânat marelui agă Mihăiţă Filipescu, steagul agiei, legalizând funcţionarea acestei instituţii. „Din acel moment, în fiecare an, Poliţia Română îmbracă haine de sărbătoare. De-a lungul vremii slujbaşii acestei instituţii au fost denumiţi ispravnici, vătafi, agă, miliţian sau ca în prezent, poliţist. Cu această ocazie, ţin să mulţumesc autorităţilor locale şi tuturor celor aflaţi aici, pentru că astăzi ne-aţi onorat cu prezenţa dumneavoastră,” a declarat emoţionat Ion Stoica. La festivitate au fost invitaţi şefii tuturor instituţiilor cu care IPJ colaborează pentru a oferi vâlcenilor pază şi ordine. Alături de chestorul şef, la prezidiu au fost invitaţi primarul Municipiului – Romeo Rădulescu, prefectul de Vâlcea, Petre Ungureanu, preşedintele Consiliului Judeţean – Ion Cîlea şi prim-procurorul Carmen Vameşu, fiecare dintre aceştia luând cuvântul în numele instituţiei pe care o reprezintă. Ion Stoica s-a declarat extrem de mulţumit de întreaga săptămână dedicată zilei Poliţiei Române, oferind ca exemplu concursul de tir la care a participat mass media vâlceană şi reprezentanţii unor instituţii precum Prefectura şi Evidenţa Populaţiei. Nu a lăsat menţionată nici ziua porţilor deschise, spunând că a fost plăcut surprins de numărul mare de copii interesaţi să afle cum operează ofiţerii de poliţie pentru menţinerea ordinii.

Ion Cîlea mulţumeşte poliţiştilor pentru profesionalism

„Sărbătoarea acestei minunate zile îmi oferă prilejul ca, în numele Consiliului Judeţean şi al meu personal să vă adresez cele mai calde felicitări pentru rodnica activitate depusă în scopul asigurării unui climat normal de ordine şi siguranţă publică pentru toţi locuitorii judeţului Vâlcea”, a declarat emoţionat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Romeo Rădulescu îi felicită pe poliţişti pentru adaptarea la criză

Primarul Municipiului Râmnnicu Vâlcea i-a complimentat pe angajaţii IPJ pentru puterea de a rezista „ca un organism viu care s-a adaptat” la reducerile salariale, „fără a face rabat de la îndatoririle profesionale”. Acesta s-a declarat foarte mulţumit de faptul că primăria pe care o conduce a avut o foarte bună colaborare cu poliţiştii pe diferite acţiuni. „Doresc cu această ocazie, să le mulţumesc pentru disponibilitatea de care au dat dovadă, dar mai ales să le urez în numele locuitorilor municipiului un sincer „La mulţi ani” şi cât mai multe realizări.

Expoziţie de arme albe şi aparatură modernă

După festivitate, unde s-au înmânat diplome şi cupe poliţiştilor care s-au remarcat pe parcursul anului, cei prezenţi au fost invitaţi să viziteze în faţa Teatrului Anton, o interesanta expoziţie de arme albe confiscate, dar şi cele mai noi achiziţii de aparatură modernă, acestea impresionând plăcut atât oficialităţile locale, dar şi un număr mare de elevi şi copii de la şcolile din Râmnicu Vâlcea, prezenţi la eveniment. Întrebat de numărul de arme albe confiscate de poliţie, ofiţerul care supraveghea expoziţia a declarat că cele prezente pe masă reprezintă doar 3% din numărul armelor confiscate.
Cristi Călin


Postaţi pe: Facebook



Scrieţi un comentariu

Copyright © 2012 Ultimele stiri – Impact Real. Toate drepturile revin.